Як приготувати курку, щоб вона була соковитою: суперпростий рецепт

Читать на русском
Автор
9342
Запечена курка
Запечена курка. Фото zira.uz

Перед тим, як запекти курку, потрібно провернути один кулінарний трюк

У приготуванні м’яса є багато нюансів, навіть якщо йдеться про запікання курки в духовці. Іноді навіть якісний продукт можна зіпсувати, якщо він вийде жорстким та сухим. Простий спосіб досягти соковитості – маринування.

Рецептом соковитої курки, запеченої в духовці, ділиться кулінарна блогерка kate.deliciouss в Instagram. За словами кулінара, є один чудовий спосіб зробити м’ясо соковитим. Цей метод підходить до будь-якого виду м’яса, але особливо добрий для приготування цілої курки або курчати.

Що вам знадобиться:

  • каструля, щоб курка помістилася повністю
  • вода очищена
  • сіль
  • зірочка анісу
  • плід кардамону

Спосіб приготування:

  1. Готуємо соляний розчин. На кожний літр води беремо 40 г солі. Наприклад, 4 літри води – 160 г солі. Кидаємо кардамон та аніс. Підігріваємо, щоб сіль розчинилася.
  2. Охолоджуємо воду, щоб вона була ледь теплою, інакше курка почне варитись.
  3. Укладаємо курку і даємо постояти. На кожний 1 кг курки – 1 година. Наприклад, курку вагою 1,5 кг потрібно тримати 1,5 години.
  4. Дістаємо курку, добре витираємо насухо, і можемо готувати її до відправки до духової шафи. Додаємо спеції, олію.
  5. Запікаємо при температурі 180 градусів.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом печінкового паштету із дивовижним конфітюром. А також ми писали, як легко приготувати на сковороді так звану ліниву піцу.