Найпростіший рецепт холодця на зиму: можна зберігати дуже довго (відео)

Читать на русском
Автор
1181
Домашня тушонка завжди виручить
Домашня тушонка завжди виручить. Фото скриншот Youtube

Такий холодець підійде для тривалого зберігання

На зиму обов’язково варто запастися ситними закрутками з м’яса та риби. Ви можете закрити традиційну тушонку або зробити рибні консерви. Ще один вдалий варіант заготівлі – холодець, закрутка виходить ароматною, смачною та соковитою.

Рецептом холодця у банках на зиму для тривалого зберігання поділився кулінарний канал "Моє подвір’я" у Youtube. Така домашня тушонка готується досить просто і зможе доповнити будь-яку трапезу.

Інгредієнти (кількість залежить від тари):

  • Свинячі кістки з хребта, лопаток, грудини
  • Свинячі рульки та ніжки
  • Свиняча шкіра
  • Спеції на смак (сіль, лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець, сушений часник)
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Свинячі кістки з хребта, лопаток, грудини поділяємо на порційні шматки і заливаємо водою проти ночі. Воду міняємо кілька разів. Потім складаємо щільно кістки в каструлю, додаємо кілька шматків свинячої шкіри для кращого застигання, заливаємо водою. Можна додати свинячі рульки та ніжки.
  2. Знімаємо піну та варимо при найменшому кипінні під кришкою 3 години. Додаємо спеції: сіль, лавровий лист, чорний перець горошком та запашний перець. Варимо доти, доки м’ясо не почне відокремлюватися від кісток.
  3. Накладаємо м’ясо у чисті банки. Окремо накладаємо великі щільні шматки м’яса та окремо накладаємо дрібні шматочки та нарізану шкірку (до останніх банків додаємо по пів чайної ложки сушеного часнику).
  4. Бульйон проціджуємо, пробуємо і додаємо спеції за смаком. Заливаємо банки з м’ясом, закочуємо кришками та стерилізуємо.
  5. В автоклаві стерилізуємо 5 хвилин за температури 110 градусів. Можна готувати у каструлі із водою (стерилізація 2 години).

Раніше "Телеграф" розповідав, як закрити на зиму м’ясо із кашею – така заготівля може стати повноцінним обідом чи вечерею.