Всього три інгредієнти: простий рецепт бездріжджового хліба на воді

Читать на русском
Автор
7409
Бездріжджовий хліб добре засвоюється організмом
Бездріжджовий хліб добре засвоюється організмом

Випекти домашній бездріжджовий хліб – зовсім не важко.

Смачний хліб без додавання дріжджів можна приготувати швидко і легко. Проста випічка вийде м'якою і не відрізнятиметься за смаком від покупного хліба. Це чудова альтернатива звичайному хлібу не лише на дріжджах, а й на молоці, яйцях.

"Телеграф" підготував для вас простий рецепт хліба без дріжджів на воді, який легко приготувати самостійно.

Інгредієнти:

  • борошно цільнозернове або будь-яке просіяне – 250 г
  • тепла вода – 150 мл (приблизно)
  • сіль — 0,5-1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Підігрійте воду, щоб вона стала добре гарячою, але не окропу.
  2. Поступово вливайте воду в борошно та сіллю, розмішуючи. Добре вимісити тісто, підсипаючи борошно, якщо потрібно, щоб воно стало м’яким, але до рук не прилипало. Чимось накрийте і залиште на 30 хв.
  3. Потім відірвіть шматочок тіста, зробіть долонями з нього кульку діаметром десь 3-4 см і розкотіть качалкою в тонкий коржик, підсипаючи борошно, щоб тісто не прилипало.
  4. Випікайте коржики на дуже розігрітій сковороді.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати тушонку в домашніх умовах.