Приготування на пару чи запікання: названо найкращий спосіб, який зберігає більше корисних властивостей продуктів
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Чим вище температура, тим швидше гинуть корисні речовини
Існує багато кулінарних нюансів, які засновані на питаннях про користь їжі та її енергетичної цінності для організму. Серед них: які продукти не можна зберігати у фользі, чи як правильно варити рис. Більшість губиться через різні методи теплової обробки. Так який з них найкорисніший?
Чим вище температура, тим швидше гинуть корисні речовини та шкідливі мікроорганізми, пишуть у блозі про здорове харчування "marafit_mara". Найкращим варіантом є парове приготування. У цьому випадку овочі та інші продукти будуть отримувати мінімальну термічну обробку, через що більшість корисних речовин зберігається.
Теплова обробка продуктів — який спосіб обрати
- При варінні у воді втрачається не багато біологічно активних речовин і під впливом високих температур знищуються мікроби. Їжа, приготована таким способом, має більш природний смак і краще засвоюється організмом.
- Запікання можна поставити на друге місце за умови, що не встановлюється максимальна температура. Звичайно, час приготування в цьому випадку збільшується.
- Приготування їжі в мультиварці — один з хороших способів зберегти якомога більше вітамінів. Практично не відбувається зміна хімічного складу поживних речовин. У мультиварці можна зберегти практично всі вітаміни та мінеральні речовини в первинній кількості.
- Смаження. Ідеально для смаження використовувати антипригарні сковорідки, не додаючи олії. При смаженні на олії відбувається сильне нагрівання жирів, що робить на біологічну і харчову цінність оброблюваного продукту гнітючий вплив.
- Від використання фритюру та приготування продуктів у великій кількості олії краще відмовитись. Користь від такої їжі буде мінімальною, а шлунку доведеться витратити чимало енергії на переробку.
Раніше "Телеграф" писав, якою стороною фольги запікати в духовці продукти. Є відчутна різниця.