Секрети ідеальних страв: скільки потрібно варити овочі до повної готовності

Читать на русском
Автор
Готовність продукту вирішує все
Готовність продукту вирішує все. Фото infoindustria.com.ua

Для ідеальної страви овочі повинні бути ідеально приготовленими.

Всі ми знаємо про корисні властивості овочів. Оскільки вони є у складі багатьох рецептів, дуже важливо знати час приготування моркви, буряків або картоплі в мундирі.

Щоб не шукати щоразу час приготування овочів, ми ділимося з вами основними правилами варіння. Їх зібрав Сookery.

Скільки часу варяться овочі

Основні правила приготування:

  1. Буряки середнього розміру необхідно варити близько 50 хвилин. Після того, як їх зварили, потрібно відразу овочі покласти в холодну воду — тоді вони буде легше чиститись.
  2. На приготування нашаткованої білокачанної капусти піде від 15 до 25 хвилин, цвітної – 15, брюссельської – 8, броколлі – 7 хвилин.
  3. Смак морської замороженої каструлі можна покращити, проваривши її тричі по 15 хвилин — таким чином ви можете прибрати запах.
  4. Морква загалом буде готова через 25-35 хвилин.
  5. А ось молода кукурудза готується у підсоленій воді близько 35 хвилин, а стара буде готова за 40 – 45 хвилин. Відрізнити "старість" кукурудзи можна за кольором: молода — блідо-жовта або білого кольору, а стара — яскраво-жовта.
  6. Щавель та шпинат будуть готові за 3-5 хвилин.
  7. Нарізаний на шматочки гарбуз звариться через 35 хвилин.
  8. Спаржа приготується за 15 – 20 хвилин.
  9. Картопля загалом відварюють 25 або 35 хвилин, а на приготування нарізаного піде 15 хвилин.
  10. Цілі кабачки зваряться за півгодини, а ось нарізані швидше — лише за десять хвилин.

Важливо вміти правильно приготувати як овочі, а й каші. "Телеграф" раніше вже склав таблицю ідеальної готовності круп.