З ним ви забудете про інші страви: рецепт незвичайного горіхового крем-супу

Читать на русском
Автор
Горіховий крем-суп Новина оновлена 19 червня 2023, 04:25
Горіховий крем-суп. Фото shuba.life

До речі, рецепт можна змінювати на власний смак.

Супи посідають особливе місце на нашій кухні. Незважаючи на своє французьке походження, ця страва стала повсякденною в нашому житті. Дуже і взимку ми готовим ситні супи, що зігрівають, а влітку можемо освіжитися цією стравою.

Сьогодні ми приготуємо незвичайний горіховий крем-суп — він відрізняється від тих, що ми звикли їсти на обід. За рецептом Shuba.life у ньому є також чорнослив, цукор та мед, кориця та молоко. Але це не привід вимикати фантазію – ви можете додати щось своє. А їсти його можна як у гарячому, так і холодному вигляді.

Як приготувати горіховий крем-суп.

Інгредієнти на 3 порції:

  • волоські горіхи очищені – 300 г;
  • молоко – 600 мл;
  • чорнослив – 60 г;
  • крохмаль – 30 г;
  • цукор – 50 г;
  • мед рідкий – 30 г;
  • кориця мелена – 5 г.

Спосіб приготування:

  1. Чорнослив залийте окропом на 5 хвилин, потім наріжте соломкою. Ядра горіхів підсушіть на сухій сковороді, подрібніть у блендері.
  2. У каструлю налийте 400 мл молока, доведіть до кипіння, додайте цукор, горіхи та чорнослив. Перемішайте та варіть 5 хвилин.
  3. Молоко, що залишилося, змішайте з крохмалем і влийте тоненькою цівкою в каструлю, безперервно помішуючи. Варіть ще 5 хв. Заправте медом та корицею і подавайте.

А до супу можна приготувати неймовірний пиріг із капустою. Так ситно та смачно пообідавши, ви забудете про їжу до самої вечері.