М’ясо залишиться соковитим: секрети маринування курячої грудки
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Як правильно маринувати курячу грудку перед смаженням](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/f7/b8bb1a3d-64981e78bfa82dc0afb18f9e9bff1f71.jpg?v=9506_1)
Секрети смачного та ароматного м'яса
Ми розповідали, в якій частині курки найбільше м’яса. І, хоч грудка не на перших щаблях цього рейтингу, багато хто надає їй перевагу через користь, смак та низьку жирність.
Але приготувати її дуже смачно — те ще завдання: і без того сухе м’ясо дуже легко пересушити. Щоб зберегти соковитість грудки під час смаження, на Ukr.Media радять її замаринувати.
Треба взяти якісну оливкову олію, змішати її з чебрецем та орегано. В суміш додати часник, нарізаний або будь-яким чином подрібнений. Туди ж покласти паприку.
Шматочки курки змішуємо з маринадом. Години на чотири ставимо у холодильник.
Не менш соковитою та ароматною буде курка у пряному маринаді. Для нього олію треба змішати з натуральним соєвим соусом. В маринад також додають карі, куркуму, паприку і гранульований часник. В цьому випадку ставити курку в холодильник не потрібно. Всього 10-20 хвилин — і вона буде готова до смаження.
Також зберегти м’ясо соковитим допоможе кляр. Традиційно до нього входять яйця, борошно, молочні продукти. Ми розповідали, як приготувати його без яєць.