Поширена помилка, яка зіпсує страву: що не можна додавати у яблучну шарлотку
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 709
![Шарлотку зіпсувати складно, але завжди можливо](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/e/0e/998c6687-0d48285749c460412fed9908484330ee.jpg?v=5120_1)
Поради досвідчених кулінарів
Ми розповідали, як спекти класичну шарлотку. Рецепт максимально простий — з цією випічкою впорається навіть дитина. Однак навіть її можна зіпсувати.
Традиційно в шарлотку кладуть яйця, цукор, борошно, розпушувач та солодку яблучну начинку. Можна додавати ще й інші інгредієнти. Але деякі з них не покращать смаку пирога, а зіпсують його. Детальніше розповіли на today.ua.
Безглютенове борошно
Для шарлотки потрібно брати звичайне пшеничне борошно. Глютен у ньому – це складний клейкий білок, він у тісті виконує важливу функцію загусника. Якщо використовувати безглютенове борошно або будь-яке інше (кокосове, рисове, амарантове тощо), то шарлотка може розпастися або навпаки вийти дуже "забитою".
Сода
Вважається, що розпушувач у випічці можна содою. Та якщо додати в тісто для шарлотки соду, не погасивши її заздалегідь оцтом, пиріг буде мати неприємний смак. Оцет можна замінити соком цитрусових або класти у тісто кисломолочні продукти, які погасять соду. Однак у яблучну шарлотку молочні продукти за рецептом не додають.
Гарбуз
Гарбуз із яблуком — відмінне поєднання. Але не підходить для шарлотки. Краще зверніть увагу на спеції: кориця, мускатний горіх, кардамон чи ваніль теж чудово поєднуються з яблучною начинкою, але не зіпсують смаку пирога.
Загалом же шарлотка — цілком універсальна випічка до чаю чи кави. Її навіть можна приготувати без яєць.