Поширена помилка, яка зіпсує страву: що не можна додавати у яблучну шарлотку

Читать на русском
Автор
709
Шарлотку зіпсувати складно, але завжди можливо
Шарлотку зіпсувати складно, але завжди можливо. Фото shuba.life

Поради досвідчених кулінарів

Ми розповідали, як спекти класичну шарлотку. Рецепт максимально простий — з цією випічкою впорається навіть дитина. Однак навіть її можна зіпсувати.

Традиційно в шарлотку кладуть яйця, цукор, борошно, розпушувач та солодку яблучну начинку. Можна додавати ще й інші інгредієнти. Але деякі з них не покращать смаку пирога, а зіпсують його. Детальніше розповіли на today.ua.

Безглютенове борошно

Для шарлотки потрібно брати звичайне пшеничне борошно. Глютен у ньому – це складний клейкий білок, він у тісті виконує важливу функцію загусника. Якщо використовувати безглютенове борошно або будь-яке інше (кокосове, рисове, амарантове тощо), то шарлотка може розпастися або навпаки вийти дуже "забитою".

Сода

Вважається, що розпушувач у випічці можна содою. Та якщо додати в тісто для шарлотки соду, не погасивши її заздалегідь оцтом, пиріг буде мати неприємний смак. Оцет можна замінити соком цитрусових або класти у тісто кисломолочні продукти, які погасять соду. Однак у яблучну шарлотку молочні продукти за рецептом не додають.

Гарбуз

Гарбуз із яблуком — відмінне поєднання. Але не підходить для шарлотки. Краще зверніть увагу на спеції: кориця, мускатний горіх, кардамон чи ваніль теж чудово поєднуються з яблучною начинкою, але не зіпсують смаку пирога.

Загалом же шарлотка — цілком універсальна випічка до чаю чи кави. Її навіть можна приготувати без яєць.