Всі повинні знати про цей трюк
Ми розповідали, як приготувати домашнє виноградне вино. Тепер ділимось трюком, який допоможе, якщо виявилось, що вино, яке ви придбали — занадто кисле.
Якщо напій вас засмутив, незле буде дізнатися, як прибрати кислоту з вина. Не варто одразу ставити хрест на напої. Є один простий прийом, що цілком здатний врятувати ситуацію. Про нього розповіли на ua-novosti.info.
Що робити, якщо кисле вино
Не всі знають, але звичайна харчова сода допоможе значно знизити кислотність вина. Цим трюком користуються виробники вина. Коли напій виходить занадто кислим, в нього додають невелику кількість соди. Вистачить чверть чайної ложки на літр вина.
Але обережно — більша кількість соди може остаточно зіпсувати смак напою. Краще від цього не стане.
Перевірка якості
Харчова сода допоможе і відрізнити справжнє вино від підробки. Вона часто використовується для перевірки його якості. Налийте у чисту тару невелику кількість вина і додайте у нього чайну ложку соди. Якщо від такої маніпуляції напій не змінить колір — він підроблений. Натуральне вино після такого посиніє.
Але можна і не знущатися з вина, яке виявилось справжнім, але не сподобалось. Його можна залишити на кухні для рецептів — приміром, приготувати французький цибулевий суп.