Секрети досвідчених кухарів: правильна підготовка, яка зробить річкову рибу в кілька разів смачнішою

Читать на русском
Автор
17564
Це варто знати, якщо готуєте річкову рибу
Це варто знати, якщо готуєте річкову рибу. Фото ukr.media

Продукт стане значно смачнішим

Ми розповідали, як правильно чистити гриби. Як і збирання грибів, риболовлю багато хто цінує не за результат, а за сам процес. Однак мало хто відмовиться від свіжої смаженої рибки.

Перед тим, як відправити річкову рибу на сковороду, потрібно виконати ряд підготовчих дій. Про них розповіли на ProstoWay.

По-перше, рибу слід добре випатрати. Окрім видалення нутрощів, важливо якісно очистити її від луски та промити.

Популярний спосіб — обваляти рибу в борошні або панірувальних сухарях. Але не варто робити це одразу. Така риба погано просмажується. В результаті можна недогледіти і на столі може опинитись не зовсім готова страва. Їсти її недосмаженою — небезпечно для здоров’я.

Тому, якщо ви зібрались смажити рибу, не можна поспішати. Важливо зосередити увагу на якості страви. Є ще один дієвий трюк: після чищення та миття на спині рибини треба зробити кілька надрізів. Після цього рибу можна панірувати.

Далі все як завжди — сковороду ставлять на вогонь, додають олію, розігрівають. У все розпечену олію викладаємо рибу та якісно обсмажують з двох сторін. Зазвичай її смажать до апетитної золотистої скоринки.

Можна й перестрахуватись — і довести рибу кілька хвилин в духовці. Також ми розповідали, як правильно заморожувати баклажани.