Ви забудете, що там був майонез: альтернативи соусів для "шуби", "олів’є" та інших салатів

Читать на русском
Автор
846
Заправити салат можна і смачно, і корисно
Заправити салат можна і смачно, і корисно. Фото Смачно24

Альтернативні варіанти майонезу в салатах

Ми розповідали, чим у "олів’є" замінити кислі огірки. Є ще один традиційний продукт, якому варто підшукати альтернативу. Це стосується всіх важких та ситних салатів. Зазвичай їх заправляють майонезом.

Зробити ці страви хоч трохи легшими і кориснішими можна, якщо замінити майонез на інші альтернативи. На ProstoWay декількома варіантами. Просто оберіть той із них, який вам більше до душі.

Жовткова паста

Для приготування цієї заправки знадобляться яйця та сметана. З кожного відвареного яйця відділяємо жовток, перетираємо їх зі сметаною у однорідну масу. Лишилось трохи присолити соус і використати.

Соус з зеленню та хріном

Для приготування потрібно перемішати 2 столові ложки натертого хріну з такою ж кількістю сметани. Також додаємо чайну ложку лимонного соку, подрібнений базилік, кріп та петрушку. Не забуваємо про сіль та перець. Заправка сподобається любителям гостренького, виходить дуже ароматно та пікантно.

Сметанно-часниковий соус

Один з найкращих варіантів для заправки салатів, особливо якщо ви любите смак часнику. А ще цей соус відмінно пасує до шаурми. Щоб його приготувати, треба подрібнити кріп, перемішати його з часником, пропущеним через прес. Додати 0,5 склянки кефіру, 1 склянку сметани та сіль.

Всі ці соуси мають у складі сметану. Її ще можна замінити густим білим йогуртом. Ми розповідали, чим він відрізняється від грецького.