Рецепт дня: смачна дієтична окрошка на йогурті

Автор
550
Рецепт дня: смачна дієтична окрошка на йогурті

Окрошка — це різновид холодного супу на овочевій основі з додаванням м’яса, ковбаси чи сосисок. Існує безліч варіацій цієї страви.

Ми ж пропонуємо приготувати окрошку на йогурті. Вона має збалансований смак та неабияку користь для організму. Окрошка на йогурті легка та низькокалорійна. Бактерії, що містяться в йогуртовій заливці, покращують травлення і зміцнюють імунітет, а зелень та овочі насичують організм необхідними вітамінами. Швидше занотовуйте рецепт і смакуймо разом!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Картопля - 4 шт

Яйця - 4 шт

Ковбаса варена - 400 гр

Огірки - 2 шт

Редиска - 6 шт

Цибуля зелена - 1 пучок

Кріп - 1 пучок

Йогурт - 400 мл

Вода - 2л

Лимон - 1шт

Сіль за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

Етап № 1

Миємо картоплю, перекладаємо до каструлі, заливаємо холодною водою та відварюємо до готовності. Можна також запекти картоплю в мультиварці чи духовці — так овочі збережуть максимум вітамінів. Готову картоплю чистимо від шкірки та нарізаємо невеликими рівненькими кубиками. Відварюємо круті яйця, чистимо і також нарізаємо кубиками.

Етап № 2

Ріжемо кубиками варену ковбасу, огірки та почищену редиску. Подрібнюємо кріп та зелену цибулю. Усі інгредієнти перекладаємо у каструлю чи глибоку миску.

Етап № 3

Готуємо заливку. Кип’ячену прохолодну воду виливаємо у каструлю. Туди ж додаємо йогурт, трохи солі та дві-три ложки лимонного соку. Усе добре перемішуємо.

Харлан стала лялькою Барбі (Фото)

Етап № 4

До нарізаних овочів, ковбаси та зелені додаємо йогуртову заливку, добре перемішуємо інгредієнти. За необхідності доповнюємо ще дрібкою солі та декількома краплями лимонного соку. Залишаємо суп настоюватися протягом години.

Перед подачею окрошку потрібно гарно перемішати і лише потім розливати у тарілки. Найкраще суп смакує з житнім хлібом на заквасці.