Рецепт дня: вітамінний салат з редису, огірків та яєць
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Комбінація з редиски, огірків та яєць гармонійно поєднується з різними соусами, зеленню, мікс-салатом, руколою. Спробуйте поекспериментувати.
Редиска - джерело вітамінів групи B, С, PP, калію, кальцію, натрію, фосфору та заліза. Вона підвищує імунітет, нормалізує рівень гемоглобіну. Тому страви з редиски мають бути в кулінарних записах кожної господині, яка прагне готувати здорову та корисну їжу!
До класичних рецептів належить варіант салату з редиски, огірків та яєць. Особливо актуальним такий простий та швидкий мікс у поєднанні з ароматною заправкою буде влітку, коли свіжі овочі доступніші й корисніші. Салат на основі редиски прекрасно доповнить обід чи вечерю й додасть їм більшої користі.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Редиска - 300 гр
Огірок - 2шт
Яйце - 2 шт
Зелень - пучок
Сметана - 200 гр
Лимон - 1 шт
Сіль, перець - за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Етап № 1
Для початку підготуйте круто зварені яйця. Варити їх у киплячій воді слід 7–8 хвилин, щоб жовток був привабливого жовтого кольору. Виймаємо яйця з окропу, остуджуємо та чистимо. Акуратно розрізаємо на четвертинки, щоб жовток не розпався.
Миємо овочі, редиску чистимо та нарізаємо тонкими пластинками. Огірок ріжемо кружечками чи соломкою — кому як до вподоби.
Етап № 2
Готуємо соус. Пересипаємо сметану у глибоку миску, додаємо декілька крапель лимонного соку, трохи солі та перцю. Все гарно перемішуємо та заправляємо салат. Прикрасити закуску можна кропом, петрушкою чи шматочком лимона.
Черемша - корисний суперфуд і джерело вітамінівПодавати на стіл салат бажано одразу, адже овочі можуть пустити сік та розм’якнути. Смачного!