Рецепт дня: класична фритата з помідорами і моцарелою
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Починати новий день із фритати — чудова італійська традиція!
Соковита, ніжна фритата - це омлет з овочами, грибами чи м’ясом, щедро посипаний натертим сиром та запечений у духовці.
Хитрість цієї яєчної запіканки в тому, що в разі заміни інгредієнтів повністю змінюється й смак страви. Чергуйте бекон із ковбасою, використовуйте моцарелу замість бринзи, додавайте різноманітні овочі - й щодня насолоджуйтеся новим поживним сніданком.
Експрес-варіант - фритата на сковороді. Така ж пухка й ситна, але швидка яєчня стане смачним порятунком для всіх, у кого обмаль часу для приготування страв.
Поснідати фритатою з червоними літніми овочами - смачно і корисно! Болгарський перець заряджає вітаміном С. А помідори покращують розумову активність - саме те, що треба зранку!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Яйця - 6 шт
Молоко - 50 мл
Помідори - 2 шт
Болгарський перець - 1 шт
Сир моцарела - 200 гр
Листя базиліку - 5 шт
Оливкова олія - для смаження
Сіль, перець - за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Етап № 1
Підготуємо овочі та зелень. Болгарський перець ріжемо соломкою. З помідорів знімаємо шкірку та нарізаємо кружальцями або скибочками. Подрібнюємо базилік.
Етап № 2
У великій посудині збиваємо яйця з молоком.
Етап № 3
Розігріваємо жароміцну сковорідку, додаємо рослинну олію, виливаємо яєчно-молочну суміш. Зверху викладаємо помідори, болгарський перець та зелень. Натираємо моцарелу на великій тертці та посипаємо нею омлет. Смажимо під закритою кришкою на невеликому вогні протягом 5–7 хвилин.
Рецепт дня: вітамінний салат з редису, огірків та яєцьЕтап № 4
Коли омлет підсмажиться знизу, ставимо його в розігріту до 180 °C духовку (з функцією верхнього вогню або гриля) ще на 8–10 хвилин, аби страва підрум’янилася зверху.