Мстить росіянам за удар по "Охматдиту": де зараз служить лідер гурту "Бумбокс" Хливнюк і як він виглядає (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 липня 2024, 10:20

Музикант показав фото з фронту і як мстить за приліт по "Охматдиту"

Лідер відомого українського гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк зараз перебуває на фронті. Після удару російської ракети по дитячій лікарні "Охматдит", музикант вирішив помститися окупантам.

В Instagram Хливнюк оприлюднив фото, на якому тримає снаряд з написом: "За Охматдит". Таким чином, артист відімстив росіянам за атаку на дитячу лікарню "Охматдит".

Відомо, що внаслідок удару загинуло вже 2 людей, ще 32 отримали поранення. Також 8 дітей забрали до лікарні з різними травмами.

Окрім того, Андрій поширив Instagram-сторіс, у якій закликав людей перетворювати злість на допомогу українським військовим.

"Трансформуйте свою лють в дію. Забезпечуйте військо", – написав Хливнюк.

Де перебуває зараз Андрій Хливнюк

Лідер "Бумбокс" Андрій Хливнюк від початку повномасштабного вторгнення став на захист держави від російського агресора. Спершу він служив у окремому підрозділі столичного управління патрульної поліції. Під час одного з виїздів на завдання отримав поранення під час мінометного обстрілу.

Згодом співак долучився до лав Збройних Сил України. Андрій став оператором ударного дрона Punisher на Півдні. Він брав участь у бойових діях на Херсонщині і також був поранений. У 2023 році президент Володимир Зеленський нагородив Хливнюка високою нагородою — орденом "За мужність" III ступеня.

На початку року виконавець отримав ще одну відзнаку — нагрудний знак "Захисник України" від Ради національної безпеки та оборони України.

Відомо, що зараз Андрій є командиром підрозділу та 2 екіпажів. Коли з'являється можливість, музикант дає концерти за кордоном, збираючи кошти на ЗСУ.

Раніше "Телеграф" розповідав, що акторка Алісса Мілано підтримала Україну після атаки на "Охматдит". Зірка опублікувала відповідний пост у соцмережі.