Більше не під королівською охороною: розсекречені кодові прізвиська принца Гаррі та Меган Маркл

Читать на русском
Автор
Принц Гаррі та Меган Маркл Новина оновлена 17 липня 2024, 10:08
Принц Гаррі та Меган Маркл. Фото Getty Images

Ці прізвиська використовувалися співробітниками служби безпеки

Королівська родина Великобританії для свого захисту використовує кодові прізвиська. Меган Маркл та принц Гаррі не стали винятком, проте після відмови від королівських обов’язків вони перестали перебувати під офіційною охороною.

У матеріалі The Mirror розказано, що під час судового розгляду у Високому суді Лондона їхні таємні прізвиська були розсекречені. Ці псевдоніми використовувала королівська охорона, щоб забезпечувати безпеку герцогів Сассекських та запобігти витоку інформації.

Які кодові прізвиська були у принца Гаррі та Меган Маркл

Носивши титули герцога та герцогині Сассекських, принц Гаррі та Меган Маркл використали секретні прізвиська Девід Стівенс та Давіна Скотт. З їхньою допомогою вони зберігали приватність, наприклад, вирушаючи у подорож. Іноді кодові імена члени королівської сім’ї використовують навіть під час спілкування один з одним.

Зазначається, що принц Гаррі та Меган були стурбовані тим, що втратили королівський захист. Їхня тривога з приводу безпеки була особливо підкреслена в документальному серіалі, який вийшов на Netflix у 2022 році, де Меган розповіла про отримання загроз і зростаючий страх за благополуччя своїх дітей.

На початку 2024 року принц Гаррі подав позов проти Міністерства внутрішніх справ Великобританії через рішення, ухвалене в лютому 2020 року, щодо зниження його рівня особистої безпеки. Під час слухання він заявив, що Великобританія є місцем, де він хоче, щоб його сім’я відчувала себе в безпеці. Особливо це важливо щодо його дітей – принца Арчі та принцеса Лілібет.

"Телеграф" писав раніше, що принц Гаррі та Меган Маркл порушили одне з ключових королівських правил. Це сталося під час їхнього візиту до Нігерії.