"Дихати одним повітрям з росіянами": Дорофєєва відмовилася виступати в Юрмалі у Вайкуле

Читати російською
Автор
Новина оновлена 26 липня 2024, 11:16

А ось інші представники українського шоубізу будуть на одній сцені з "Бі-2" і Макаревичем

Популярна співачка Надя Дорофєєва відмовилася виступати на музичному фестивалі латиської співачки Лайми Вайкуле, який щорічно проходить влітку в Юрмалі. 70-річна артистка, яка майже все життя співала для росіян, минулого року влаштовувала захід спеціально в підтримку України.

Цього року Laima Rendezvous Jurmala'24 пройде з 26 по 28 липня в концертному залі "Дзінтарі". Раніше Вайкуле анонсувала виступи українських виконавців, як Насті Каменських і Наді Дорофєєвої. Крім того, у перший день фестивалю на сцені в Юрмалі виступлять Вєрка Сердючка, Макс Барських, Alekseev та інші.

До узбережжя Балтійського моря не поїхала ексучасниця гурту "Время і Стєкло". Як повідомляє "Музвар", Дорофєєва не прийняла запрошення через лайнап.

"DOROFEEVA не бере участь у Фестивалі "LAIMA RENDEZVOUS JURMALA". На сайті заходу артистка зараз не представлена у лайнапі й жодних інших матеріалах. На момент погодження виступу команда артистки була ознайомлена з лайнапом на 26.07, український день. Пізніше, коли побачили розширення афіші з усіма учасниками фестивалю на три дні, то зрозуміли, що не з усіма можемо бути представленими на одній сцені. Тож вибачилися перед організаторами і відмовилися від виступу", — заявила піар-служба співачки.

Також це підтвердила сама 34-річна артистка, після обурливого запитання однієї з підписниць: "Ви дійсно поїдете в Юрмалу? Як це можливо? вам там як? нічого не заважає дихати одним повітрям з росіянами? Ірина Горова (продюсер Дорофєєвої — ред.) як це взагалі можна погоджувати".

"Ні. Ми не їдемо", — лаконічно відписала Надя в коментарях.

Варто відзначити, що з 26 по 28 липня у фестивалі Вайкуле бере участь чимало російських артистів. Зокрема, анонсовані виступи Андрія Макаревича (лідер гурту "Машина времени") та гуртів "Бі-2" і "Ногу Свело!".

Тогоріч на "Рандеву" Вайкуле зібралися не лише українські виконавці, а й близькі друзі Лайми — Алла Пугачова з чоловіком Максимом Галкіним. "Примадонна" була в образі Барбі.