"Готові ділити сцену з "колишніми" росіянами": хто з українських зірок виступить з Вайкуле та чому це обурює українців

Читати російською
Автор
Новина оновлена 26 липня 2024, 12:56

Дорофєєва відмовилася, але не NK, Макс Барських чи Вєрка Сердючка

Українські зірки у 2024 році виступлять на фестивалі латиської співачки Лайми Вайкуле, який щорічно проходить влітку в Юрмалі. Захід стартує увечері 26 липня та завершиться 28-ого у неділю. Проте від участі у "Рандеву" вже відмовилася Надя Дорофєєва, а ось інші представники вітчизняного шоубізнесу — ні.

На сцену Laima Rendezvous Jurmala'24 концертного залу "Дзінтарі" у перший "український день" планують вийти Настя Каменських, Макс Барських, Вєрка Сердючка, Alekseev, Анна Буткевич та інші не менш відомі артисти.

Варто зазначити, що наші "зіроньки" будуть виконувати свої хіти на одному майданчику з російськими артистами, які чудово почувалися в Росії, виступаючи на пропагандистських концертах та розважаючи "простих росіян" до 24 лютого 2022 року. Тільки після повномасштабного вторгення РФ ці люди виступили проти війни та покинули країну-агресорку. Серед них: Андрій Макаревич (лідер гурту "Машина времени"), гурти "Бі-2" і "Ногу Свело!", а також Марія Максакова — російська оперна співачка та колишній депутат Державної думи від "Єдиної Росії".

Настя Каменських разом з Потапом похвалилися своїм підписникам в соцмережі Інстаграм, що летять до Юрмали. Той самий Потап, який втік з України, а зараз мешкає в Іспанії. З його слів, він займається закордоном благодійністю та підтримує ЗСУ.

Такому розкладу, особливо що стосується виступів відомих українців на одній сцені з колишньою "єдинороскою" Максаковою, зовсім не раді самі українці. Наприклад, українська мистецтвознавиця і дружина Антіна Мухарського Єлизавета Бєльська назвала артистів "малоросами повійчастого типу".

"Цвіт української музики": Настя Камєнських (яка так і не змогла відмовитися від російських пісень, бо головне ж — просто мати позицію), Вєрка Сєрдючка (котра два місяці тому в Києві порушувала мовний закон, співаючи російською), Алєксєєв, Макс Барських їдуть на фестиваль до Юрмали. Їм складає компанію Марія Максакова (російська оперна співачка, колишня депутатка путінської партії, яка тепер чомусь представляє Україну). І ще ціла зграя "хороших" московитів, котрі добули собі ще й паспорти Ізраїлю, США, Молдови", — відреагувала Бєльська.

Також вона зауважила, що такі виконавці можуть зробити будь-що, щоб мати вигляд "справжніх українців": від вдягання вінків до перекладання російськомовних пісень на українську і виступів перед військовими.

До посту залучилися й інші українці, які обурюються поведінкою артистів:

  • "В іхніх головах стосики баксів і нічого більше. Чорну ікру треба ж за щось купляти. Такі культуристи завжди були і будуть"
  • "Чомусь завжди з'являється асоціація з наркобаронами, котрі будують реабілітаційні центри для наркоманів за великі кошти"

У 2023 році Лайма Вайкуле, яка майже все життя співала для росіян, влаштовувала захід спеціально в підтримку України. На ньому також збиралися ті самі українські виконавці, а також близькі друзі Лайми — Алла Пугачова з чоловіком Максимом Галкіним.