Без Меган Маркл: принц Гаррі розкрив, чому відвідуватиме Велику Британію сам

Читать на русском
Автор
554
Стало відомо, чому Меган Маркл не приїжджатиме у Велику Британію Новина оновлена 28 липня 2024, 13:48
Стало відомо, чому Меган Маркл не приїжджатиме у Велику Британію. Фото Getty Images

Син короля Великої Британії здивував своєю заявою

Принц Гаррі та Меган Маркл все більше віддаляються від Букінгемського палацу. Так, нещодавно подружжя порушило королівський протокол, змінивши прізвище своїх дітей. Тепер Гаррі розповів, чому не братиме з собою дружину під час наступних поїздок до Великої Британії.

Герцог Сассекський протягом останніх років приїжджає до королівської родини без своєї дружини, Меган Маркл. І цьому є причина. Виявляється, принц має певні побоювання щодо безпеки своєї близької людини. Він вважає, що є ризик інцидентів, спрямованих проти Маркл у Великій Британії. Таку думку Гаррі озвучив у документальному фільмі ITV, повідомляє People.

"Це все ще небезпечно, і все, що потрібно – це одна людина, яка читає ці матеріали, щоб діяти відповідно до того, що вона прочитала. І неважливо, чи це буде ніж, чи кислота, що б це не було, це речі, які викликають у мене справжнє занепокоєння. Це одна з причин, чому я не хочу повертати свою дружину в цю країну", – поділився чоловік.

Екскерівник антитерористичного відділу поліції Лондону Ніл Бас ще у 2022 році повідомляв, що Меган Маркл справді не було безпечно перебувати у Великій Британії.

"У нас були групи, які розслідували це. Людей притягнули до відповідальності за ці погрози", — розповідав Бас.

Чому принц Гаррі та Меган Маркл не мають охорони

Відомо, що принц Гаррі та Меган Маркл відмовилися від королівських обов'язків у 2020 році. Вони переїхали до США разом зі своїми двома дітьми: сином Арчі та дочкою Лілібет. Відтоді подружжя позбавили права на охорону британської поліції.

Тоді Гаррі запропонував самостійно платити за охорону, але йому відмовили. Натомість принц має намір оскаржувати таке рішення. Він наголошує, що охорона потрібна не лише для нього, а й для дружини та двох дітей, щоб вони безпечно почували себе на його батьківщині.

"Велика Британія — мій дім. Велика Британія займає центральне місце в спадщині моїх дітей і є місцем, де я хочу, щоб вони почувалися як вдома так само як і те, де вони зараз живуть у Сполучених Штатах. Я не можу таким чином наражати свою дружину на небезпеку, і, враховуючи мій життєвий досвід, я не хочу без потреби наражати себе на небезпеку", — підкреслював принц.

Нагадаємо, що востаннє герцог Сассекський прибував до Лондону на відзначення 10-ї річниці проєкту "Ігри нескорених". Тоді він не зміг зустрітися з батьком, королем Чарльзом III через щільний графік монарха.

А от Меган Маркл відвідувала Велику Британію ще у вересні 2022 року, коли відбувався похорон королеви Єлизавети. Натомість діти подружжя, син Арчі та дочка Лілібет, були у Великій Британії під час святкування платинового ювілею королеви Єлизавети.

Раніше "Телеграф" писав, яке питання змусило занервувати принца Гаррі. Він відповідав на нього доволі невпевнено.