"Вже не буде ніякої Одеси з двома буквами "с": відомий музичний гурт розповів про українізацію міста (відео)

Читать на русском
Автор
Гурт KARNA заявив, що в Одесі досі співають російські пісні Новина оновлена 04 серпня 2024, 18:50
Гурт KARNA заявив, що в Одесі досі співають російські пісні. Фото instagram.com

За словами музикантів, це не просто було говорити одеситам

Відомий український рок-гурт KARNA впевнений, що Одеса має всі шанси на повну українізацію і те, щоб українці назавжди забули називати місто "Одессой". В місті ще досі продовжуються скандали з мовою, де відмовляються говорити держаною українською.

Один із музикантів заявив на фестивалі "Файне місто" у Львові, що "вже не буде ніколи ніякої Одеси з двома "с". З двома буквами "с" пишеться тільки "Росія" (російською Россия — ред.), "СС" і щось інше. Справжня Одеса, вона звучить з однією буквою "с".

Проте чоловік зазначив, що це не просто таке говорити самим мешканцям міста, які продовжують слухати та співати російські пісні. "Дуже було прикро чути, якщо вже говорити, ви кажете, район Аркадії там якийсь не такий… Насправді, коли ми були на Потьомкінських сходах і біля Дюка спочатку звучала українська пісня української групи, а потім після того вони заспівали "шаланди повні фекалій", ця відома пісня кац*пська. І люди стояли, підмахували, я поняв, шо дуже довгий і великий шлях насправді по українізації нашої України", — сказав учасник гурту KARNA.

Раніше відомий одеський ресторатор Савелій Лібкін жорстко пройшовся по пропагандисту Лебедєву, який виступає за окупацію міста. Одесит наголосив, що Одеси росіянину-путіністу не бачити, як власних очей.