Старша за чоловіка на 4 роки: як виглядає дружина Арсенія Яценюка, скільки їй років і чим вона займається (фото)

Читать на русском
Автор
8552
Арсеній та Терезія Яценюки у шлюбі вже близько 25 років Новина оновлена 14 серпня 2024, 11:41
Арсеній та Терезія Яценюки у шлюбі вже близько 25 років. Фото Телеграф, Getty Images

Дружина політика народила йому у шлюбі двох доньок

Арсенія Яценюк — відомий в Україні політик, який стрімко піднімався кар’єрою, обіймаючи важливі державні посади. Свого часу екс-прем’єр-міністр Яценюк взяв за дружину представницю єврейської інтелігенції Терезію Гук, яка старша за нього на 4 роки.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, як виглядає та чим займається 54-річна дружина Арсенія Яценюка Терезія. У шлюбі вони вже 25 років та виховують двох доньок.

Асеній Яценюк, Терезія Яценюк

Службовий роман Арсенія Яценюка та Терезії Гук

Історія кохання Арсенія Яценюка та Терезії Гук розпочалася зі службового роману. У 90-х майбутній прем’єр-міністр працював у банку "Аваль", там же будувала кар’єру і Терезія Гук — донька єврейських вчених-філософів із Київської політехніки. Ініціативу до стосунків виявила саме жінка – вона першою запросила Арсенія Петровича на чашку кави. А вже потім він зізнавався, що це було кохання з першого погляду.

Асеній Яценюк, Терезія Яценюк

Прозустрічавшись деякий час пара вирішила спочатку жити разом, а потім і одружитися. Весілля було скромним, на церемонію 30 квітня 1999 року зібралися лише найближчі родичі та друзі. У шлюбі Арсенія та Терезії народилося дві доньки — Христина (1999 р.н.) та Софія (2006 р.н.).

Асеній Яценюк, Терезія Яценюк

Як виглядає та чим займається Терезія Яценюк

Свою кар’єру Терезія Яценюк розпочинала у банку "Аваль", проте після заміжжя та народження дітей зосередилася на сімейному житті. Відомо, що наприкінці 2015 року очолюваний Терезією фонд "Відкрий Україну" видав книгу про моду для дітей авторства дизайнерки Оксани Караванської. Тоді всі помітили, що на презентації дружина політика з’явилася в оновленому образі — схудла, з новою зачіскою та помолоділим обличчям.

Терезія Яценюк

У 2018 році у ЗМІ з’явилася інформація про те, що Терезія Яценюк почала працювати психологом у відділенні реабілітації Державної наукової установи "Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини".

Терезія Яценюк, Арсеній Яценюк
Терезія Яценюк, Арсеній Яценюк

Однак чим займається дружина колишнього прем’єр-міністра під час війни в Україні — невідомо. Арсеній Яценюк практично не афішує особисте життя в соцмережах, а на його сторінках в Instagram та Facebook останні фото з дружиною та дітьми датовані ще 2019-2021 роками.

Раніше "Телеграф" розповідав, як виглядає чоловік Юлії Тимошенко, скільки йому років та чим він займається. Він багато років живе у тіні дружини-політика.