Жінка третього тисячоліття: як зараз виглядає дружина Юрія Луценка, яка раптово пішла з політики (фото)

Читать на русском
Автор
1343
Ірина Луценко відійшла від політичних справ після складання депутатського мандату Новина оновлена 16 серпня 2024, 10:58
Ірина Луценко відійшла від політичних справ після складання депутатського мандату. Фото Телеграф, Getty Images

Ірина Луценко давно не з’являлася у публічному просторі

Ірина Луценко, як і її чоловік, колишній Генпрокурор України Юрій Луценко, відомі в українському політикумі особистості. Свого часу Ірина Луценко була народним депутатом, а також була названа "жінкою третього тисячоліття".

"Телеграф" з’ясував, як зараз виглядає 58-річна Ірина Луценко, яка пішла із великої політики за станом здоров’я.

Ірина Луценко
Фото: https://www.facebook.com/i.lutsenko

Ірина Луценко – тричі народний депутат

Дружина Юрія Луценка, з яким пов’язано багато скандалів у політиці, Ірина була депутатом трьох скликань Верховної Ради України. Спочатку у 2012 році вона обиралася до парламенту за списком "Батьківщини", у 2014 — від "Блоку Петра Порошенка", у 2019 — у складі "Європейської солідарності".

Луценка у Раді
Фото: https://www.facebook.com/i.lutsenko

Проте політична кар’єра Ірини Луценко раптово закінчилася того ж 2019 року — вона написала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень. Як пояснила політик, стан здоров’я не дозволяє їй працювати на повну силу.

Як розповів Юрій Луценко в одному інтерв’ю того часу, його дружина мала серйозні проблеми зі здоров’ям — перенесла інсульт. І до цього її довела робота у парламенті, особливо зі "слугами народу". Після складання повноважень у Раді Ірина Луценко зникла з великої політики та публічного простору.

Ірина Луценко депутат
Фото: https://www.facebook.com/i.lutsenko

Ірина Луценко — Жінка третього тисячоліття

У 2017 році багато галасу в українському медіапросторі наробила премія "Жінка ІІІ тисячоліття". У ній тоді чинний народний депутат Ірина Луценко отримала нагороду в номінації "Рейтинг" за захист прав та рівних можливостей чоловіків та жінок, відстоювання справедливості та прав людини у всіх сферах життя.

Зазначимо, що у рамках цієї премії Вища представницька рада обирає жінок, які досягли значного успіху у своїй справі, приносячи користь суспільству. Так зазвичай серед лауреатів премії — жінки-волонтери, лікарі, спортсменки, бізнесмени, громадські діячі з усієї України.

Варто зазначити, що на той час у мережі ходило багато жартів та коментарів на тему "жінки третього тисячоліття" Ірини Луценко. Українці сприйняли цю новину більше з гумором, чим серйозно.

Луценко жінка третього тисячоліття
Фото: https://www.facebook.com/i.lutsenko

Як зараз виглядає Ірина Луценко

Після виходу з публічної політики Ірина Луценко практично зникла з медіапростору. Також вона не "світиться" у соцмережах. Остання публікація у Facebook Ірини Луценко датована 23 лютого 2023 року. Хоча до цього вона активно вела сторінку в соцмережі та часто публікувала пости про війну та про те, що відбувається в Україні. Також невідомо, чим зараз займається Ірина Луценко і чи в Україні вона взагалі живе.

Ірина Луценко політик
Фото: https://www.facebook.com/i.lutsenko
Ірина Луценко онуки
Фото: https://www.facebook.com/i.lutsenko

Раніше "Телеграф" розповідав, як виглядають доньки Арсенія Яценюка і що про них відомо. Одна стиліст в Америці, а друга співає.