Був відомим в Україні, але виїхав у Штати: чи продовжує співати і що каже про війну Вова зі Львова

Читати російською
Автор

Виконавець допомагає ЗСУ

Український співак Володимир Парфенюк, який відомий як VovaZIL’Vova (Вова зі Львова), понад 10 років тому виїхав до США і став менше з’являтися в медіапросторі. В Америці артист перебуває не дарма — там він дає благодійні концерти і збирає кошти на ЗСУ. А раніше ми розповідали, куди зникла Слава Фролова, яка була суддею шоу "Україна має талант".

Вова зі Львова не припинив будувати кар’єру співака, однак став менш популярним в Україні. "Телеграф" вирішив з’ясувати, чим зараз займається Володимир Парфенюк і що він говорить про війну в Україні.

Початок кар’єри Володимира Парфенюка

Народився майбутній артист 1983 року у місті Львів. За три роки його сім’я переїхала в район Сихів. Співак зізнавався, що саме цей район сформував образ Вови зі Львова і якби не Сихів, то він, мабуть, був би кимось іншим. Репер навіть записав пісню на честь району, де виріс, яка мала назву "Мій район Сихів".

Коли треки виконавця почули в мережі, йому запропонували вести однойменну програму VovaZIL'Vova на телеканалі М1. Вже у 2006 році вийшов дебютний альбом "Вино, кобіти, патіфон" виконавця, який набрав неймовірної популярності.

У 2012 році Вова зі Львова набрав ще більшої популярності завдяки пісні "Шаленію", яку він записав у дуеті з дружиною. Треки з коханою, до речі, виконавець випускає й зараз.

У 2020 році Вова зі Львова знявся у фільмі "Побачення у Вегасі" разом з Олею Поляковою та іншими відомими постатями в Україні.

Чим займається Вова зі Львова зараз

Упродовж п’яти років (з 2014 по 2019) виконавець не випускав пісень і зник з медіапростору, бо шукав себе. Саме тому й переїхав до Штатів. У 2019 вернувся до музики. Про це він розповідав на своїй сторінці в Інстаграм.

У 2023 році Вова зі Львова випустив пісню "А вони у руці", яку присвятив українцям, які шукають себе і свій шлях. У 2024 році заспівав дуетом із дружиною, яка має псевдонім Всюдисвоя "Моя Любов Тихо". Також у травні 2024 вийшла пісня "Чуттєво й зворушливо", яку він заспівав із виконавицею СХОЖА. Вже наприкінці липня 2024 вийшла спільна пісня із дружиною "Твоєю рікою".

Що каже Вова зі Львова про війну в Україні

Артист постійно підтримує Збройні Сили України, репостить збори для наших захисників і ділиться власними досягненнями у цій сфері.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим зараз займається Юрій Бардаш. Він виїхав з України на початку великої війни та підтримує путінський режим.