Андре Тан показав свої дитячі фото: "Продавав перець і рибу"

Читать на русском
Автор
1182
Андре Тан обожнював моду з дитинства Новина оновлена 17 серпня 2024, 19:32
Андре Тан обожнював моду з дитинства. Фото instagram.com/andre_tan_official

41-річний модельєр розповів, як заробляв свої перші гроші у 9 років

Відомий український дизайнер Андре Тан (справжнє ім'я якого Андрій Тищенко), чия сукня з'явилася на червоній доріжці Каннського кінофестивалю у 2024 році, розповів про свій перший в житті заробіток та поділився власним дитячим фото.

41-річна зірка вітчизняного світу моди виклав у сторіс Інстаграму два чорно-білих знімки: на одному фото майбутній модельєр позує ще зовсім маленьким, а на іншому — у віці 9 років. За словами Андре Тана, у цьому віці він о 3:30 ранку вже відправлявся на ринок, на якому продавав болгарський перець. Це були його перші гроші.

"Вже тоді я зрозумів, що цього недостатньо, і за чотири роки продукт змінився. Я почав продавати сусідам рибу, яку ловив вітчим. Але це все було не те, я обожнював моду з дитинства і розумів, що риба це не межа моїх мрій, я хотів створювати одяг, створювати власні колекції", — розповів чоловік.

андре тан у дитинстві
Фото: instagram.com/andre_tan_official

Андрій Тищенко народився у селищі Слобожанське на Харківщині. Вже у 11-річному віці хлопчиком записався на курси крою та шиття.

андре тан у 9 років
Фото: instagram.com/andre_tan_official

Андре Тан закінчив факультет моделювання Харківського текстильного технікуму та продовжив освіту в Київському університеті технології та дизайну. Стажувався на фабриці Hugo Boss у Німеччині та навчався в Центральному коледжі мистецтва та дизайну імені Святого Мартіна у Британії. У 2000 році дизайнер створив власну торгову марку "Andre Tan".

андре тан у плащі
Фото: instagram.com/andre_tan_official
андре тан сукня
Фото: instagram.com/andre_tan_official

Минулого року модельєр влаштував феєричний показ колекції під час Неділі моди у Парижі. Завершувала показ модель Аліна Байкова — вона вийшла на подіум з українським прапором та особливим меседжем для світу.