Помер Ален Делон

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 серпня 2024, 09:38

Актор помер 18 серпня у віці 88 років

У неділю, 18 серпня, стало відомо про смерть легендарного французького актора, режисера та продюсера Алена Делона. Знаменитість померла на 89-му році життя.

Про смерть Делона повідомляє французьке видання lefigaro. Причина смерті чоловіка не розголошується.

Відомо, що останні роки Делон серйозно хворів: у нього були діагностовані дифузна лімфома та хвороба Альцгеймера. У 2019 році він переніс два інсульти. Актор неодноразово говорив, що вважає евтаназію найкращим способом завершити своє життя.

У травні 2022 року ЗМІ розтрубили, що знаменитий француз помер у результаті евтаназії (позбавлення людини життя як спосіб припинити його страждання від старості або хвороби — ред.). Проте новина виявилася фейком.

Що відомо про Алена Делона

Ален Делон — один із найвідоміших і найвизнаніших французьких акторів, чия кар'єра розпочалася наприкінці 1950-х років і тривала протягом кількох десятиліть. Народившись у передмісті Парижа та провівши дитинство у невеликому містечку Бур-ла-Рен, він рано розпочав свою акторську діяльність. Вже 1957 року, з виходом фільму "Коли втручається жінка", Делон почав привертати увагу критиків та глядачів.

Ален Делон у молодості. Фото: Getty Images

Проте справжній прорив у його кар'єрі стався 1960 року з виходом фільму "На яскравому сонці" (Plein Soleil), де виконав роль Тома Ріплі. Цей фільм закріпив за ним статус міжнародної зірки.

Раніше повідомлялося, що у лютому до заміського будинку актора у справах навідався службовець із суду. У Алена Делона знайшли 72 одиниці вогнепальної зброї.