"Душа диявола" і "обличчя ангела": яким був у молодості Ален Делон (фото)

Читать на русском
Автор
3679
Ален Делон був дуже привабливим чоловіком Новина оновлена 18 серпня 2024, 10:32
Ален Делон був дуже привабливим чоловіком. Фото Getty Images

З 1960 року за французом закріпився статус міжнародної зірки

Сьогодні стало відомо, що 18 серпня помер відомий французький актор Ален Делон. Не стало зірки фільмів "На яскравому сонці" та "Чорний тюльпан" у віці 88 років. "Телеграф" розповідає, як Делон став світовою зіркою, які фільми принесли французу величезну популярність і який вигляд він мав у молодості.

Ален Делон — одна з легенд світового кінематографа, особливо відомий своїми ролями у фільмах 1960-х та 1970-х років. Його кар’єра почалася наприкінці 1950-х років, і незабаром він став культовим актором, який асоціюється з французьким кіно.

Його дитинство у Бур-ла-Рен, невеликому містечку на півдні Парижа, було непростим, особливо після розлучення батьків. Після кількох років служби в армії Делон повернувся до Парижа, де і почалася його кар’єра в кіно.

Перший його фільм, "Коли втручається жінка" (1957), став початком великої кар’єри, але справжній успіх прийшов із фільмом "На яскравому сонці" (1960), де він зіграв головну роль — Тома Ріплі (перша екранізація роману Патриції Гайсміт "Таланливий містер" Ріплі"). Вона принесла йому міжнародне визнання.

ален делон На яскравому сонці
Ален Делон на зйомках фільму "На яскравому сонці" (Plein Soleil). Фото: Getty Images

Перші покази відбулися у кінотеатрах "Колізей" та "Мариво" на Єлисейських полях. Критики зустріли картину із захопленням. Про Делона заговорили як про видатний талант, відзначаючи його рідкісне поєднання "душі диявола" та "обличчя ангела".

"Нарешті Ален Делон знайшов свого героя. Людини з подвійним дном. Упалого ангела", — сказала якось журналістка Марі-Клер Тремуа ("Телерама").

ален делон за штурвалом
Фото: Getty Images
ален делон Том Ріплі Філіп Грінліф
Фото: Getty Images

Згодом Ален Делон знімався у низці класичних фільмів, таких як "Рокко та його брати" (1960) та "Леопард" (1963), які зміцнили його репутацію як одного з провідних акторів свого часу.

ален делон боксер
Ален Делон на зйомках фільму "Рокко та його брати" (Rocco ei suoi fratelli). Фото: Getty Images
ален делон Анні Жірардо
Фото: Getty Images
ален делон леопард
Ален Делон у фільмі "Леопард" (Il Gattopardo). Фото: Getty Images
ален делон у молодості
"Душа диявола" та "обличчя ангела" Алена Делона. Фото: Getty Images

Кілька років тому син актора розкрив, що Делон розглядає евтаназію як можливий шлях відходу від життя, якщо його здоров’я різко погіршиться. Сам Делон говорив про право людини на гідний відхід, без страждань і мук, якщо цього вимагає стан. Це питання стало актуальним в останні роки, враховуючи вік Альона Делона та проблеми з його здоров’ям: у нього були діагностовані дифузна лімфома та хвороба Альцгеймера, а у 2019 році француз переніс два інсульти.

ален делон у старості
Ален Делон у Каннах у 2019 році. Фото: Getty Images

У травні 2022 року ЗМІ розтрубили, що знаменитий француз помер у результаті евтаназії (позбавлення людини життя як спосіб припинити її страждання від старості чи хвороби — ред.). Проте новина виявилася фейком.