Лизоблюд Путіна, який був за вбивства українців: як Масляков з сином підтримували війну (фото)

Читать на русском
Автор
524
Олександр Масляков підтримував агресію Путіна Новина оновлена 08 вересня 2024, 20:56
Олександр Масляков підтримував агресію Путіна. Фото Колаж "Телеграфу"

Затятий прихильник путінської політики потрапив у базу "Миротворець" не просто так

У неділю, 8 вересня, стало відомо про смерть Олександра Маслякова — російського телеведучого та керівника телепередачі "КВК". Він мав проблеми зі здоров’ям.

Олександр Масляков, як і його син (теж Олександр), публічно підтримував російського диктатора Володимира Путіна. "Телеграф" розповідає, за що ведучий потрапив до бази "Миротворець" і чому багато українців не шкодують про смерть 82-річного росіянина.

Олександр Масляков підтримував Путіна

Олександр Масляков-старший був не лише незмінним ведучим популярного в Росії шоу "Клуб веселих та кмітливих", а й близьким до президента країни Володимира Путіна. У 2018 році він був присутній на церемонії інавгурації агресора, а також багато років виступав довіреною особою лідера Кремля на президентських виборах.

олександр масляков Володимир Путін
Фото: Sputnik

З серпня 2017 року Олександра Маслякова було включено до бази даних "Миротворець", яка займається розслідуванням злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людини та міжнародного права.

Олександр Масляков у "Миротворці" через:

  • Заперечення російської агресії
  • Свідоме порушення Державного кордону України з метою проникнення до захопленого російськими окупантами Криму
  • Участь у легалізації анексії українського Криму та терористичної організації "ДНР"
олександр масляков миротворець

За пів року до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Масляков відвідував анексований РФ Крим, організував гру в Ялті та визнав Лігу КВК на окупованому Донбасі.

Недалеко відійшов від путініста його син Олександр. Масляков-молодший у червні 2023 року хвалився своєю першою поїздкою на український Донбас. З командою КВК він відвідував знищений російськими снарядами Маріуполь, Мангуш і Новоазовськ, де і виступав перед російськими загарбниками.

олександр масляков молодший

У вересні 2021 року в інтерв’ю російському виданню "Комсомольська правда" Масляков-старший охарактеризував президента України Володимира Зеленського як "керованого гравця" та "ляльку".

У грудні 2023 року Україна все ще не запровадила санкції проти Маслякова та його сина, попри їхню публічну підтримку Кремля. У РНБО (Рада національної безпеки та оборони України) заявили, що запровадження санкцій проти Маслякових може бути розглянуте за наявності відповідної пропозиції від уповноважених органів, але на той момент такої пропозиції нібито не надходило.

документ РНБО
Лист від Апарату РНБО

Раніше "Телеграф" писав, як зганьбився російський актор Дмитро Дюжев. Путініст став посміховиськом через виконання ролі Джо Байдена.