Виступали на російських конкурсах і "стібали" українських зірок: що відомо про гурт "Пающіє труси", який створив Скрябін

Читать на русском
Автор
1444
Гурт "Пающіє труси" створив Андрій Кузьменко Новина оновлена 16 вересня 2024, 21:40
Гурт "Пающіє труси" створив Андрій Кузьменко. Фото Колаж Телеграфу

Гурт був відомим не лише в Україні

"Пающіє труси" — відомий український попгурт, який було створено у 2008 році Кузьмою Скрябіним і Володимиром Бебешком. Цей популярний музичний проєкт був пародійним і мав на меті висміювання кліше українського шоубізнесу. Також ми розповідали про "ватний" гурт "Брати Карамазови".

Від 2021 року не було жодних проєктів від колективу і гурт припинив своє існування. "Телеграф" вирішив з’ясувати, що відомо зараз про гурт "Пающіє труси" і де перебувають його учасниці.

"Пающіє труси" — що відомо

Цей проєкт було створено Андрієм Кузьменком як сатиричну відповідь на типові стереотипи в українському шоубізнесі. Співак зазначав, що сучасна українська естрада була заповнена "низькопробними" виконавцями, які не вміють співати і приховують це за своєю зовнішністю. Гурт став відомим завдяки хітам "Пластичний хірург", "Волошка" та іншим. У кліпах учасниці поставали у яскравих та відвертих костюмах і створювали провокаційні образи, що викликало різну реакцію у людей.

Цікаво, що коли оголосили кастинг нового гурту у 2008 році, вимоги до учасниць були такі: третій розмір грудей, зріст від 160 до 170 см, хореографічні навички, вміння співати необов'язково.

Первинним складом гурту стали: Ірина Скринник, Анастасія Бауер, Надія Бендерська та Олена Слюсаренко. Ольга Лізгунова та Вікторія Ковальчук були зараховані до колективу ще до кастингу. Річ у тім, що Ольга була знайомою Володимира Бебешка, а Вікторія — бек-вокалісткою Андрія Кузьменка. Також упродовж існування учасницями гурту були: Олена Магдален, Анастасія Бауер, Надія Бендерська, Римма Раймон, Лалі Ергемлідзе.

"Пающіє труси" на російському конкурсі

У 2010 році гурт взяв участь у престижному на той час конкурсі "Нова хвиля", який відбувся у Москві. Суддями були Ігор Крутой, Ігор Ніколаєв, Олександр Ревзін, Макс Фадєєв та Ірина Дубцова. Журі обрали "Пающіє труси" для представлення своєї країни.

Де зараз "Пающіє труси"

Поступово учасниці гурту почали покидати колектив. Дівчата почали створювати сольні кар’єри, а деякі стали уникати публічності і обрали більш приватне життя.

Наприклад, Alena Magdalen запустила сольний проєкт і випускає власні пісні. Судячи зі сторінки в Instagram, яку співачка активно веде, вона живе в Україні та підтримує нашу країну. Також відомо, що днями у виконавиці вийшов трек в аранжуванні Володимира Бебешка.

Фото: instagram.com/alenamagdalen
Фото: instagram.com/alenamagdalen

Ірина Рижова також не зникла з публічного простору. Ексучасниця "Пающіх трусів" активно веде соцмережі і викладає сатиричні відео у профіль. Виконавиця створила власний бренд одягу і знайшла себе в цьому.

Олена Магдалена і Ірина Рижова
Олена Магдалена і Ірина Рижова. Фото: facebook.com/singingpants

Ольга Лізгунова продовжує розвивати кар’єру співачки. Солістка створила гурт який має назву Lizgunova. Дівчина пише україномовні та англомовні пісні і навіть випустила власний альбом в серпні цього року. У репертуарі гурту є кавери на пісні Кузьми Скрябіна. Екссолістка також викладає вокал молодим співачкам.

Фото: instagram.com/lizgunova

Римма Раймон, колишня учасниця гурту "Пающіє труси", наразі не веде активної публічної діяльності, і інформації про її поточну кар'єру або особисте життя в медіа обмаль, як і про Анастасію Бауер та Надію Бендерську.

Раніше "Телеграф" розповідав, куди зник гурт "Табула Раса". Він був мегавідомим у 90-х, але раптово зник з медіапростору.