Професорка Макґонеґел 70 років присвятила кіно: якою Меггі Сміт була в молодості

Читать на русском
Автор
1062
Маргарет Наталі Сміт Новина оновлена 27 вересня 2024, 20:17
Маргарет Наталі Сміт. Фото Колаж "Телеграфу"

Вперше з'явилася на великому екрані у далекому 1956 році

У п'ятницю, 27 вересня, відійшла у засвіти відома англійська акторка Меггі Сміт. Їй було 89 років. Глядачі найбільше пам'ятають її за роллю професорки Макґонеґел у фільмах про Гаррі Поттера.

Меггі Сміт працювала в кіно та театрі понад 70 років і отримала багато нагород, серед яких два "Оскари" та чотири "Еммі". "Телеграф" вирішив розповісти, якою вона була у молодості.

Маргарет Наталі Сміт, яка народилася 28 грудня 1934 року, розпочала свій акторський шлях у 1952 році на сцені Оксфордського театру. Вже за чотири роки вона дебютувала на Бродвеї у виставі "Нові обличчя '56". Молода акторка швидко привернула увагу своїм талантом та харизмою.

Меггі Сміт в 1968 році, фото - Getty Images

У 1956 році Меггі вперше з'явилася на великому екрані у фільмі "Дитина в домі". Ця невелика роль стала початком приголомшливої кінокар'єри.

Справжній прорив стався у 1969 році. Роль Джин Броді у фільмі "Розквіт міс Джин Броді" принесла Меггі її першого "Оскара".

Особисте життя акторки також вирувало. У 1967 році вона вийшла заміж за актора Роберта Стівенса. Подружжя виховало двох синів, які згодом теж обрали акторську стежину. Після розлучення у 1974 році Меггі знайшла щастя з драматургом Беверлі Кроссом, з яким прожила до його смерті у 1998 році.

Попри особисті випробування, Сміт ніколи не полишала сцену та знімальний майданчик. Її талант був відзначений численними нагородами, зокрема другим "Оскаром" за роль у фільмі "Каліфорнійський готель" у 1978 році. У 1990 році королева Єлизавета II посвятила Меггі Сміт у дами-командори ордена Британської імперії, визнаючи її внесок у розвиток драматичного мистецтва.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що несподівано зник з екранів зірка 90-х Левко Дурко. Де зараз і як виглядає артист?