Несподівано зник з екранів та переніс три операції на руці: де зараз зірка 90-х Левко Дурко і як виглядає (фото)

Читать на русском
Автор
1623
Левко Дурко – де зараз співак і чим займається Новина оновлена 27 вересня 2024, 19:42
Левко Дурко – де зараз співак і чим займається. Фото Колаж "Телеграфа"

Артист проміняв стадіони глядачів на дітей та благодійність

Багато артистів, які "зірвали" сцену в 90-ті роки зараз не ведуть публічний спосіб життя. Крім Сестрички Вікі, з екранів зник і Левко Дурко (Леонтій Бебешко), який виступав із "музичною пародією".

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз Левко Дурко та чому він несподівано зник з екранів. Ми довідалися, чим займається артист і як він змінився.

Левко Дурко – куди пропав співак і як виглядає

Леонтій Бебешко, рідний брат продюсера Володимира Бебешка, відомий під псевдонімом "Левко Дурко". Його хіт "No Problem" у 90-ті роки співала вся країна, і сам він відрізнявся своїм позитивом та харизмою.

Леонтій Бебешко
Леонтій Бебешко

Народився він у місті Стрий у Львівській області та з дитинства захоплювався музикою, як його батько та брат. Але кар’єру артиста він розпочав лише у 40 років, тоді брат Володимир допоміг йому випустити першу пісню "Їду в Югославію". Незабаром він випускає перші три альбоми.

Разом із братом та його дружиною Вікторією Врадій (Сестричкою Вікою) вони їдуть до США та пробують там виступати. Але невдовзі Левко, як і його брат, повернулися до України, тільки їхні шляхи розійшлися. Володимир Бабешко переїхав до Києва, а Левко повернувся до рідного міста, де він писав смішні коломийки та їздив із концертами. Він намагався з дружиною переїхати до столиці, але йому там не вистачало натхнення, та й мама незабаром захворіла, тож Левко залишився на Львівщині.

Володимир Бебешко, Віка Врадій та Леоній Бебешко
Володимир Бебешко, Віка Врадій та Леоній Бебешко, Фото: Мирослав Бойчук

Артист проміняв стадіони глядачів на дітей та благодійність. Він разом із дружиною почав виступати у школах, дитячих будинках, на концертах та фестивалях. Йому навіть доводилося давати концерт для глухонімих дітей. Левко Бебешко хотів здійснити проєкт зі створення дитячої музичної студії для обдарованих та для дітей-сиріт. І він досяг цієї мрії. Реалізація проєкту "Підтримай талант" дала можливість залучити до занять співом не лише дітей із притулку у місті Стрій, а й проводити благодійні заходи для дітей та молоді на базі студії. У 2002 році він отримав звання "Заслужений артист України".

Левко Дурко і його дружина
Левко Дурко разом с дружиною Лідією

У програмі "ЖВЛ" Левко Дурко розповів, що із братом Володимиром зараз бачиться рідко, але вони люблять разом проводити час у Карпатах. Нині Левко веде непублічний спосіб життя, але продовжує займатися творчістю та живе разом із родиною у Львові.

Артист був одружений двічі. Його нинішня дружина Ліда молодша за нього на 29 років, але вони щасливі в шлюбі й виховують доньку. Ще двоє дітей співак має від першого шлюбу. Саме дружина допомагала та підтримувала його під час важкого періоду. У 2020 році через наслідки коронавірусу, артист ледь не втратив можливість рухати правою рукою. Він переніс три операції, лікарі боролися за те, щоб зберегти йому праву кість. У своєму 75-річному віці він намагається підтримувати форму та позитивний настрій.

Левко Дурко
Левко Дурко разом з дружиною живе у Львові

"Телеграф" писав раніше, де зараз корінна киянка Клара Новікова і що говорить про війну. Артистка зникла з екранів.