Зйомки з Депардьє, скандал із хабарем та три розлучення: де зараз секссимвол 90-х Влада Литовченко і як виглядає (фото)

Читать на русском
Автор
1688
Влада Литовченко — де зараз колишня модель і чим займається Новина оновлена 26 вересня 2024, 16:49
Влада Литовченко — де зараз колишня модель і чим займається. Фото Колаж "Телеграфа"

Влада Литовченко знялася більш ніж для 120 обкладинок журналів та газет

Не всі знаменитості, які були популярні у 90-ті роки, зникли з поля зору. Влада Литовченко, яка зарекомендувала себе як професійна модель, почала розвиватися в інших сферах і продовжує з’являтися на екранах, хоч і не так часто, як раніше.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз секс-символ 90-х Влада Литовченко та чим вона займається. Також ми згадали кілька цікавих фактів її біографії.

Влада Литовченко — як розвивалася її кар’єра

Народилася знаменитість у Броварах (Київська область). З дитинства вона займалася музикою, але пов’язала своє життя з моделінгом. Влада Литовченко (Прокаєва) брала участь у багатьох конкурсах краси та виборювала перші місця. Вона була "Міс Київ-1994", "Міс Україна-1995" та "Краща модель року — 1997" (Україна). За період своєї кар’єри вона знялася більш ніж для 120 обкладинок журналів та газет.

Влада Литовченко
Влада Литовченко на конкурсі "Міс Україна-1995"

У різні роки Литовченко була "обличчям" торгових марок "Київстар", "Розаріум від DR.Sante", салону ексклюзивних хутряних виробів "М’яке золото", автомобільної компанії Jaguar в Україні та інших. Однією із найяскравіших своїх робіт вона вважає зйомки з актором Жераром Депардьє у рекламному кліпі оператора мобільного зв’язку "Київстар".

Також Влада брала участь у кліпах і стала співавтором першого в Україні підручника модельного бізнесу "Професія: модель". З 1999 по 2009 р. була президентом Karin Model Management Group. Також Литовченко відповідала за рубрику "Етикет" у Cosmolady та рубрику "Стиль" у журналі XXL.

Влада Литовченко
Влада Литовченко було професіональною моделлю

У 2007 році модель започаткувала благодійний фонд "Обдаровані діти — майбутнє України". Вона брала активну участь у реалізації культурних та соціальних проєктів.

Скандальна посада у Лаврі

Незабаром Литовченко відійшла від модельного бізнесу та стала радником міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Равіля Сафіулліна. У 2012 році її призначили на посаду заступника директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Її призначення спровокувало скандал. Всі дивувалися, як ексмодель може керувати історико-культурним заповідником та як вона отримала цю посаду. Але Влада Литовченко спочатку не звертала на це уваги, поки ситуація не загострювалася. Ексмодель посварилася з директором заповідника Вікторією Лісничею і заявила, що вона взяла у неї хабар для міністра у розмірі 50 тисяч доларів, щоб влаштувати її на посаду.

Ліснича подала на Литовченко до суду, але він підтвердив законність призначення моделі Playboy до Києво-Печерського заповідника. Влада виграла всі судові позови, які проти неї подавала колишня керівниця. Проте з посади вона пішла, не пропрацювавши й місяця.

Особисте життя

Колишня модель тричі була одружена. Першим її чоловіком став архітектор із Києва Олег Кердін, від якого вона у 1989 році народила дочку Маргариту. У 1995 році Влада вийшла заміж за українського бізнесмена Ігоря Литовченка, з яким виховує доньку Христину. Їхній шлюб розпався через 9 років. А третім чоловіком Влади став дніпровський бізнесмен Сергій Прокаєв, із яким вона прожила у шлюбі 5 років.

Влада Литовченко була тричі одружена
Влада Литовченко з чоловіком Сергієм Прокаєвим

У 2017 році дочка Маргарита вийшла заміж. Дівчина закінчила Інститут міжнародних відносин – на факультеті міжнародної інформації. Нині вона займається підприємництвом та живе у Києві. Молодша дочка Христина зараз працює та живе в Америці. Дівчата уникають публічності.

Влада Литовченко разом з дочками
Влада Литовченко разом з дочками та кумою

Чим зараз займається Влада Литовченко

Відомо, що із 2016 року Влада Литовченко очолює Вишгородський історико-культурний заповідник. Вона живе у Києві та займається своєю діяльністю. В інтерв’ю вона розповіла, що наприкінці листопада 2023 року уламок російської ракети потрапив до адміністративної частини заповідника, яка була розташована в житловій будівлі. Її співробітники тоді були на обіді, але якби хтось перебував у кабінеті, то були серйозні наслідки.

Влада Литовченко живе у Києві
Влада Литовченко очолює Вишгородський історико-культурний заповідник.

Крім того, на початку 2024 року Влада Литовченко взяла участь у програмі "Ранок Вдома" і розповіла, що в туристичному додатку Flat Planet з’явився тур Вишгородським історико-культурним заповідником, тобто його можна відвідати віртуально.

Влада Литовченко
Влада Литовченко

На своїй сторінці в Instagram вона активно ділиться фотографіями, показуючи підписникам свою роботу та особисті моменти життя. Влітку Литовченко виїжджала до Італії, де відвідала фестиваль культури.

Влада Литовченко
Влада Литовченко веде соціальні мережі і показує чим займається

"Телеграф" писав раніше, де зараз співачка 90-х Сестричка Віка і що про неї відомо. Дівчина виїхала за кордон ще 1991 року.