Леліяла українську мову: як виглядала мама актора Юрія Стоянова, що виріс в Одесі, але мовчить про війну (фото)

Читать на русском
Автор
1041
Юрій Стоянов виріс в сім'ї викладачки та лікаря Новина оновлена 28 вересня 2024, 19:55
Юрій Стоянов виріс в сім'ї викладачки та лікаря. Фото Колаж "Телеграфу"

Євгенія Леонідівна була Заслуженим працівником освіти України, її любили колеги

Російський актор Юрій Стоянов відомий українцям за телепрограмою "Городок" та низкою пропагандистських серіалів і фільмів. Проте не всі знають, що народився та виріс чоловік в Одесі, а його мати була Заслуженим працівником освіти України. Батько артиста, лікар-гінеколог, помер у 1993 році.

Євгенія Леонідівна Стоянова була педагогом, яка викладала українську мову та літературу, прищеплювала любов до них одеситам, а колеги називали її "надзвичайно чуйною, доброю, але справедливою і вимогливою, достойною людиною".

З 1980 по 2002 рік Євгенія Стоянова була керівником Одеського педагогічного фахового коледжу. У липні 2022 року, коли Росія вже обстрілювала українські міста, мати пропагандиста померла.

євгенія леонідівна стоянова юрій стоянов
Юрій Стоянов із мамою

"Відмінник освіти. Заслужений робітник освіти України. Все це про неї. Пройшла шлях від простого шкільного вчителя до директора педагогічного училища. Викладала українську мову та літературу. Понад усе любила Одесу та професію вчителя. Провідним її життєвим кредо був вислів, який з легкої руки Євгенії Леонідівни став девізом для усіх в училищі: "Учитель – це не лише професія, це спосіб життя!"… До кожного працівника, кожного студента вона завжди знаходила підхід, для кожного знаходила добре слово. У кожному могла віднайти щось особливе, "витягнути на зовні усі таланти", іноді приховані навіть від самої людини", — писали колеги педагога.

євгенія леонідівна стоянова
Фото: facebook.com/vnkzopu

Як виглядала мати Юрія Стоянова

євгенія леонідівна стоянова
Євгенія Стоянова оточена дітьми в українських вишиванках. Фото: facebook.com/vnkzopu
євгенія леонідівна стоянова мати юрія стоянова
Фото: facebook.com/vnkzopu
євгенія леонідівна стоянова мати юрія стоянова
Фото: facebook.com/vnkzopu
євгенія леонідівна стоянова мати юрія стоянова
Фото: facebook.com/vnkzopu
євгенія леонідівна стоянова мати юрія стоянова
Фото: facebook.com/vnkzopu

Що Юрій Стоянов говорить про війну в Україні

Стоянову заборонено в’їзд до України. Він є у "Миротворці" за незаконне перетинання кордону з анексованим Кримом через територію Росії. У 2017 році він знявся у фільмі "Невловимі", які проходили у Севастополі. У тому ж році пропагандист взяв участь у зйомках фільму "Кримський міст. Зроблено з любов’ю!", який пропагував анексію українського Криму.

Раніше ми писали про зірку "Бригади". Дізнайтеся, чому актор Павло Майков жив у Києві та що говорить про війну в Україні.