Покинув Росію і поїхав до Іспанії: що каже про війну в Україні зірка "Сватів" Олександр Феклістов

Читать на русском
Автор
Олександр Феклістов зіграв Сан Санича у серіалі "Свати"
Олександр Феклістов зіграв Сан Санича у серіалі "Свати". Фото Колаж Телеграфу

Актор засудив криваву війну і підтримав українців

Відомий російський актор Олександр Феклістов, який здобув широку популярність завдяки своїм ролям у численних фільмах, серіалах та театральних постановках. Зокрема, він зіграв роль Сан Санича в українському серіалі "Свати".

Більшість російських акторів "Сватів" підтримали Путіна та його політику, як-от Федір Добронравов. "Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз, як виглядає і що каже про війну в Україні Олександр Феклістов.

Що відомо про Олександра Феклістова

Олександр Феклістов народився 7 грудня 1955 року в Ленінграді (нині Санкт-Петербург). Після закінчення школи він вступив до московського художнього театру (МХТ). Феклістов здобув популярність на початку 1980-х років завдяки участі у багатьох театральних постановках, зокрема на сцені Московського художнього театру і Театру Олега Табакова.

Олександр Феклістов

Окрім театру, Олександр Феклістов активно працював у кіно і на телебаченні. Він знявся у понад 70 фільмах і серіалах, серед яких: "Дивна історія доктора Джекіла", "Підмосковні вечори", "Чорнобиль", "Лавина", "Пелагія і білий бульдог", "Свати" тощо. Він часто виконував ролі серйозних і складних персонажів — від державних службовців до військових і представників інтелігенції.

Свати
Олександр Феклістов, Федір Добронравов

Що каже Олександр Феклістов про війну в Україні і де він зараз

Від початку повномасштабного вторгнення Олександр Феклістов засудив дії Росії на території України. Актор навіть записав відеозвернення до українців, де розповів, що росіяни відчувають великий сором через все, що відбувається. Також ще з 2014 року актор підтримував українців.

В лютому 2024 року стало відомо, що Олександр Феклістов покинув Росію. Зараз він проживає в Іспанії.

Раніше "Телеграф" розповідав, що каже про війну ексведучий "Розсміши коміка" Дмитро Шепелєв. Уродженець Білорусі був відомим в Україні.