Підтримав політику Путіна і сказав, що Крим російський: де зараз зірка "Сватів" Добронравов і що каже про війну в Україні

Читать на русском
Автор
2198
Федір Добронравов зіграв Івана Будька у серіалі "Свати" Новина оновлена 25 вересня 2024, 15:44
Федір Добронравов зіграв Івана Будька у серіалі "Свати". Фото Колаж Телеграфу

Актор став популярним завдяки українському серіалу, але зайняв проросійську позицію

Федір Добронравов – російський актор, який прославився завдяки своїй роль у серіалі "Свати", який свого часу здобув велику популярність і в Україні. Однак через його політичні заяви і підтримку агресивних дій Росії щодо України, ставлення до Добронравова в Україні радикально змінилося. До речі, він не єдиний актор "Сватів", який підтримав Путіна.

Федір Добронравов був відомою постаттю в Україні і мав багато шанувальників після виходу на екрани серіалу "Свати". Однак він обрав проросійську позицію і виявився путіністом. "Телеграф" вирішив з’ясувати, що саме говорив Федір Добронравов про війну в Україні, де він зараз перебуває і чим займається.

Що відомо про Федора Добронравова

Федір Добронравов народився 11 вересня 1961 року в м. Таганрог у родину будівельника та робітниці хлібозаводу. Він мріяв ходити на гурток і стати клоуном. Навчався Федір також у Росії — він закінчив Воронезький державний інститут мистецтв. Пізніше працював двірником.

Фото: kino-teatr.ru

Пізніше Добронравов став актором театру "Сатирикон", а пізніше — учасником різних шоу. Велику популярність йому принесла головна роль Івана Будька в українському серіалі від студії "Квартал 95" "Свати".

Федір Добронравов та Анна Кошмал
Федір Добронравов та Анна Кошмал. Фото: instagram.com/smorkovkina

Позиція щодо війни в Україні

Ще 10 років тому Добронравов дав інтерв’ю, в якому заявив, що Крим належить Росії. Також актор сказав, що він підтримує свою країну, але творчі люди повинні бути поза політикою. Добронравов назвав тоді анексію Криму "історично справедливим та виправленням помилки Хрущова".

У 2022 році Добронравов відвідав госпіталь, у якому лежали російські військовослужбовці, чим підтримав геноцид українців. Актор посміхався і бажав "пацієнтам" одужання. Він не лише відвідав поранених, а й виступив перед тими, хто чинить геноцид над українцями.

Фото: скріншот відео

У червні 2014 року стало відомо про те, що Добронравов став ініціатором бійки з українцями. Перебуваючи в Таллінні під час знімань фільму "Кінець прекрасної епохи" актор у нетверезому стані напав на двох громадян України. Українська активістка Валентина Бардакова стала однією з них. Внаслідок бійки у неї був заламаний палець.

Тоді він разом із російським кінорежисером Станіславом Говорухіним відпочивали в барі. Українці підійшли до них і запитали, навіщо Говорухін підписав листа на підтримку дій Путіна у Криму.

У листопаді 2017 року СБУ заборонила Добронравову в’їзд в Україну. Це трапилося через те, що він відвідував Крим після його анексії Росією. Пізніше також Мінкультури внесло Федора у Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Актор назвав це рішення "дурною постановою". Добронравова також внесено у "Миротворець".

Де зараз Федір Добронравов

У березні 2024 року стало відомо, що Добронравов іде зі сцени та кіно до 2025 року. Як виявилося, він має великі проблеми зі здоров’ям. Подробиць він не розкрив. Відомо лише, що він звернувся до лікарів через болі у шиї, хребті та під час ковтання. Його обстежили і відправили на екстрену операцію. Після цього Федір не з’являвся у медіапросторі.

Фото: facebook.com/dobronravov.fedor

Раніше "Телеграф" розповідав, де зараз польська акторка Барбара Брильська і що вона каже про війну в Україні. Зірка радянського фільму "Іронія долі" критикувала президента РФ Путіна.