Померла творець "Бременських музикантів", "Дюймовочки" та інших радянських мультфільмів (фото)

Читать на русском
Автор
861
Марина Восканьянц померла у віці 90 років Новина оновлена 04 жовтня 2024, 17:04
Марина Восканьянц померла у віці 90 років. Фото Колаж "Телеграфу"

На 91 році не стало художниці Марини Восканьянц

У п’ятницю, 4 жовтня, у Росії померла художниця-аніматор Марина Костянтинівна Восканьянц. Авторки багатьох радянських мультфільмів не стало у віці 90 років. Рівно місяць тому помер керівник Дніпровського театру Костянтин Пінчук.

Про смерть Восканьянц повідомив шеф-редактор кіностудії "Союзмультфільм". Причин смерті Марини Костянтинівни не названо.

У її роботах числяться такі мультфільми, як "Дюймовочка", "Бременські музиканти", "Лускунчик", "Троє з Простоквашино", "Казка про золотого півника", "Горбоконик", "Таємниця третьої планети", а також "Жив-був пес" — радянський мультиплікаційний фільм режисера Едуарда Назарова, створений за мотивами української народної казки "Сірко" у 1982 році.

Марина Костянтинівна Восканьянц
Марина Костянтинівна Восканьянц

Восканьянц пропрацювала в "Союзмультфільмі" багато років — з 1959 по 1991 рік, потім викладала у ВДІКу. Вона захопилася мультиплікацією у віці п’яти років, коли вперше переглянула мультфільм Уолта Діснея. Основна спеціалізація художниці полягала у зображенні танцювальних сцен.

Раніше "Телеграф" повідомляв про смерть британської актриси Меггі Сміт. Дізнайтеся, хто з акторів "Гаррі Поттера" вже помер і яку особливість знайшли в їхніх смертях.