Національна легенда та багатодітний батько: як виглядав Олександр Усик до того, як про нього дізнався весь світ

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 жовтня 2024, 16:17

У юні роки український боксер виглядав трохи інакше

Олександр Усик — справжня легенда українського та світового боксу, він зібрав всі можливі титули у боксі, підтвердивши своє звання абсолютного чемпіона світу з боксу. А ще він багатодітний батько та справжній українець, який є амбасадором платформи United 24.

"Телеграф" вирішив згадати, як легенда українського боксу виглядав у юні роки – до того, як завоював звання непереможного боксера у всьому світі.

Олександр Усік. Фото: Getty Images /Getty Images

Олександр Усик — дитинство та юність чемпіона

Олександр Усик — український боксер, який народився у Сімферополі 1987 року, зараз йому 37 років. Мало хто знає, що з дитинства Олександр займався футболом, він відвідував школу сімферопольського футбольного клубу "Таврія". Проте його футбольна кар’єра на той час не надто склалася. А з 15 років Усик почав займатися боксом, і як уже тепер відомо, досяг у цьому неймовірних успіхів.

Свого часу Олександр Усик закінчив 34-у сімферопольську школу, де, до речі, познайомився зі своєю майбутньою дружиною Катериною. Згодом він навчався у Львівському університеті фізичної культури, де навіть став аспірантом.

Розвиваючи свою боксерську кар’єру, Олександр Усик брав участь у різних чемпіонатах з боксу, змінюючи вагові категорії. У нього були і успіхи, і поразки. Проте велику славу він здобув у 2012 році, коли став Олімпійським чемпіоном з боксу. Тоді український спортсмен запам’ятався світу як той, хто вийшов на ринг в образі козака, а після перемоги танцював гопак просто на рингу. Згодом такі національні перформанси стали справжньою фішкою українського боксера.

Олександр Усік. Фото: Getty Images

У 2009 році Олександр Усик одружився. Його обраницею стала шкільне кохання Катерина, яка навчалася у паралельному класі. Зараз пара виховує чотирьох дітей – Єлизавету, Кирила, Михайла та Марію. До речі, молодша донька Усиків народилася у січні цього року.

Зазначимо, що у травні 2024 року Олександр Усик переміг Тайсона Ф’юрі і став першим абсолютним чемпіоном світу у найважчому дивізіоні в 21 столітті, об’єднавши чотири чемпіонські пояси — WBA, IBF, WBO, WBC.

Раніше "Телеграф" розповідав, як у молодості виглядала Олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва. Вона мала тонку талію і кокетливу посмішку.