Заслужена артистка Криму та ексдепутатка партії Ляшко: що відомо про Злату Огнєвіч і чим вона займається під час війни

Читать на русском
Автор
775
Злата Огнєвіч уже багато років на українській естраді Новина оновлена 09 жовтня 2024, 13:27
Злата Огнєвіч уже багато років на українській естраді. Фото Телеграф, Getty Images

Артистка була депутатом близько року і встигла стати співавтором семи законопроектів

Популярна українська співачка Злата Огнєвіч, яка була головною героїнею другого сезону шоу "Холостячка" та учасницею інших українських телешоу, давно на українській сцені та під час війни ніби здобула другу хвилю популярності. А ще свого часу артистка була народною депутаткою від Радикальної партії Олега Ляшка.

"Телеграф" вирішив згадати, що відомо про політичну діяльність Злати Огнєвіч і розповість, чим вона займається під час війни.

Злата Огнєвіч

Злата Огнєвіч — що про неї відомо

Співачка Злата Огнєвіч народилася у Кривому Розі, а ось документи про це були оформлені у Мурманську, де служив її батько-військовий. Саме тому довгий час ходили чутки, що співачка має російське походження. При народженні вона мала ім’я Інна Бордюг. Дитинство майбутня зірка провела у Криму, і там почала займатися музикою. Свого часу вона закінчила Національний авіаційний університет. Проте згодом вирішила присвятити себе музиці і, переїхавши до Києва, стала випускницею Київського інституту музики ім. Глієра.

Злата Огнєвіч у юності

2013 року Злата Огнєвіч голосно заявила про себе, представивши Україну на конкурсі "Євробачення 2013" у Мальме з піснею "Gravity". На пісенному конкурсі артистка посіла 3 місце. Того ж року вона отримала звання заслуженої артистки Автономної Республіки Крим.

Злата Огнєвіч
Злата Огнєвіч. Фото: Getty Images

2015 року співачка офіційно змінила ім’я, вписавши свій псевдонім Злата Огнєвіч у паспорт та інші документи.

У серпні 2018 року артистка взяла участь у шоу "Танці із зірками", де виступала у парі із Дмитром Жуком. Проте вже у другому ефірі вони вилетіли із проекту.

Злата Огнєвіч співачка
Злата Огнєвіч. Фото: Getty Images

У травні 2019 року Злата Огнєвіч представила свою пісню "Солодка кара" на "Вечори прем’єр з Катериною Осадчою". Ця композиція стала справжнім хітом та довгий час була в українських музичних чартах і на радіостанціях.

За рік до початку повномасштабної війни незаміжня співачка стала головною героїнею шоу "Холостяка". Проте збудувати тривалі стосунки після проекту Златі не вдалося. Вона залишається незаміжньою й досі.

Злата Огнєвіч співачка
Злата Огнєвіч. Фото: Getty Images

Політична діяльність Злати Огнєвіч

У 2014 році співачка на піку популярності після участі в "Євробаченні 2013" вирішила розпочати і політичну кар’єру. Тоді вона стала народною депутаткою Верховної Ради України за виборчим партійним списком Радикальної партії Олега Ляшка за №4. Співачка стверджувала, що прийшла до парламенту, щоб "творити закони для культури", проте зіткнулася "з війною двох політичних кланів". Вже 2015 року Злата Огнєвіч повідомила про своє бажання скласти депутатський мандат. За час своєї каденції артистка встигла стати співавтором семи законопроектів.

Злата Огнєвіч у партії Ляшка

Чим займається Злата Огнєвіч під час війни

Із самого початку повномасштабної війни Злата Огнєвіч виявила сильну проукраїнську позицію. Вона повністю перейшла на українську мову, займалася волонтерством. А пізніше почала їздити за кордон із благодійними концертами на підтримку України.

При цьому під час війни співачка залишилася жити в Україні і не поїхала жити за кордон, як багато її колег по цеху. Наразі вона, як і інші українські зірки, виступає з концертами по Україні, а також багато виступає для військових.

Злата Огнєвіч та SHUMEI
Злата Огнєвіч та SHUMEI. Фото: Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, що Тарас Тополя оцінив "підтримку" України від Пугачової та Галкіна. За його словами, він дуже скептично налаштований щодо "добрих росіян".