Це дуже рідкісний привілей: як Єлизавета II допомогла Кейт Міддлтон влитися у королівську родину

Читать на русском
Автор
941
Кейт Міддлтон і Єлизавета II 8 березня 2012 року в Лестері, Англія
Кейт Міддлтон і Єлизавета II 8 березня 2012 року в Лестері, Англія. Фото Getty Images

Покійна королева зробила "безпрецедентний" жест

Через два роки після смерті 96-річної Єлизавети II продовжують виринати цікаві деталі стосунків між королевою Британії та дружиною її онука — принца Вільяма. Виявляється, Кейт Міддлтон одразу виявилася бажаною гостею у будинку британських монархів.

Вийти заміж за представника королівської родини може бути непросто, але Кетрін у цій ситуації заспокоїло те, як її привітно прийняла Єлизавета. Про це повідомляється в книзі королівського експерта Кеті Ніколл "Кейт: майбутня королева", повідомляє the mirror.

Її Величність доклала додаткових зусиль, щоб Кетрін відчувала себе бажаною гостею, у тому числі запросила її до Балморалу, Шотландія, і дозволила їй сфотографувати захоплюючі природні пейзажі. Перше запрошення Міддлтон до Балморалу прийшло, коли вона тільки-но почала зустрічатися з принцом Вільямом.

Ймовірно, Кейт відчувала занепокоєння під час своїх перших візитів у маєток, але королева була сповнена рішучості зробити так, щоб вона почувала себе комфортно, надавши їй "рідкісний привілей".

кейт міддлтон єлизавета ii
Королева Єлизавета була дуже добра до Кейт Міддлтон. Фото: Getty Images

"Досі королева зустрічалася з Кейт лише мигцем, але вона зробила все можливе, щоб та відчула себе бажаною, давши їй дозвіл зробити фотографії в Балморалі", — пише Ніколл. Зазначається, що це запрошення означало готовність королеви прийняти Кейт до найближчого королівського кола.

Раніше автор книги "Королева: 1926-2022" Ендрю Мортон заявив, що Єлизавета II схвалила б публічне признання Кетрін про рак. Водночас, через своє відеозвернення, в якому дружина Вільяма розповіла про закінчення курсу хімієтерапії, Кейт отримала чимало хейту та критики.