Народився у Маріуполі та виступав на Антимайдані: куди зник співак Кривошапко

Читати російською
Автор

Чоловік виїхав з України під час війни

Талант-шоу дають молодим виконавцям старт для того, щоб увійти в шоубізнес і стати популярним артистом. Однак доля багатьох учасників складається по-різному, й не всім вдається себе реалізувати в Україні. Наприклад, тривалий час нічого не чути про Олександра Кривошапка.

Що відомо про Олександра Кривошапка

Виконавець народився в 1992 році в Маріуполі. Опановував гру на трубі в музичній школі. Змалечку брав участь у різних пісенних конкурсах, яких загалом нараховується понад 50. Потім здобував освіту в Маріупольському музичному училищі та академії музики імені Гнєсіних в Москві, де навчався академічного вокалу.

Тріумфальним для Кривошапка стала участь у популярному шоу "X-фактор". Він заспівав на кастингу у Донецьку хіт Андреа Бочеллі Vivo Per Lei. Його виконання припало до душі як суддям, так і глядачам.

В одному з ефірів журі проголосували за вихід учасника з шоу. Утім, після цього шанувальники почали влаштовувати протести й Кривошапка повернули в проєкт. Хоча Олександру не вдалося перемогти, він став одним із найяскравіших учасників цього шоу за всі сезони.

2011 рік став дуже продуктивним у творчості виконавця. Він підписав контракт з Sony Music і почав гастролювати містами України. Тоді він випустив дебютний відеокліп на трек Vivo Per Lei. Також брав участь у масштабних концертах на Майдані Незалежності, у Міжнародному центрі культури і мистецтв, Freedom.

У тому ж році був запрошений на вручення народної премії "Телезірка" та в програму "Підйом". Брав участь у "Танцях з зірками" з Ілоною Гвоздьовою. Став співаком року на конкурсі "Фаворити Успіху". Через рік презентував другу відеороботу "Безхмарне небо". А вже у 2013 році припинив контракт з Sony Music.

У той період Кривошапко одружився з суддею шоу "Танцюють всі" Тетяною Денисовою. Вони були у шлюбі близько року, але розлучилися через постійні сварки.

Фото з мережі

У 2013 році артист виступав на Антимайдані. Пізніше пояснив це тим, що співав не за "Партію регіонів", а для людей, які приїхали з його рідної Донеччини.

"Я погодився через це те, що там була присутня делегація з моїх країв: з Маріуполя, з Донецька і області, яка складалася із людей, які живуть в одному місті з моєю сім'єю. І я виступав не за "Партію регіонів", не проти опозиції, а для людей", — пояснював виконавець.

Фото з мережі

Пізніше випустив трек "Сон", "На краю", "Где ты", "Залиш", "Свечи", "Окно". Утім, широко популярними вони не стали.

Де зараз Кривошапко

Музикант засудив вторгнення росіян в Україну та повідомив, що підписав контракт з добровольчим батальйоном. Водночас розповідав, що займається волонтерством, збираючи допомогу для українців.

Також артист дав інтерв'ю, в якому розповів, що його родину війна застала вдома, в рідному Маріуполі. Через 2 місяці їм вдалося виїхати з міста, однак бабуся виконавця померла там. Жінку не змогли поховати через постійні обстріли росіян.

Утім, вже влітку 2023 року співак поширив світлини, на яких позує на відпочинку за кордоном. Також показував, як виступає в різних країнах.

Фото з інстаграму Олександра Кривошапка
Фото з інстаграму Олександра Кривошапка

За якою саме підставою виконавець покинув країну під час воєнного стану — невідомо. Однак помітно, що він виїхав зі своєю коханою Христиною. Артист періодично оприлюднює фото з обраницею з США. Ймовірно, й там Кривошапко зараз проживає.

Фото з інстаграму Олександра Кривошапка
Фото з інстаграму Олександра Кривошапка

Раніше "Телеграф" писав, куди зник один із лідерів "Автомайдану" Сергій Поярков. Чоловік гостро критикує чинну владу.