Онук емігрантів з Одеси: як до популярності виглядав Стівен Спілберг і що говорить про Україну

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 жовтня 2024, 19:17

Як виявилось, геніальний кінорежисер дуже любить Україну

Стівен Спілберг — один із найуспішніших кінорежисерів Голлівуду. Він подарував глядачам у всьому світі десятки крутих фільмів. Але мало хто знає, що у легендарного режисера є українське коріння, а сам він дуже любить Україну.

"Телеграф" розповість про походження Стівена Спілберга та покаже, як він виглядав до того, як завоював світову славу.

Стівен Спілберг. Фото: Getty Images

Стівен Спілберг — онук емігрантів з України

Стівен Спілберг – відомий американський кінорежисер, продюсер та сценарист. Він народився 18 грудня 1946 року в штаті Огайо, зараз йому майже 78 років. Він є однією з ключових постатей ери Нового Голлівуду, піонер сучасного блокбастера та найкомерційніше успішний режисер в історії світового кінематографа.

Мало хто знає, що Стівен Спілберг має українське коріння. Він походить із сім’ї українсько-єврейських емігрантів, які переїхали до США з Кам’янця-Подільського та Одеси. У своїх інтерв’ю режисер розповідав, що знає про свою українську кров, а в нього вдома вже в Америці часто готували українську національну страву — борщ.

Стівен Спілберг у молодості. Фото: Getty Images

При цьому Стівен Спілберг уперше відвідав Україну 2006 року. Коли він вийшов із літака у Борисполі, то вголос сказав: "Я вдома". Під час свого візиту режисер представляв у Києві кінокартину про Голокост. І перше місце, яке він відвідав на українській землі, був Бабин Яр.

Стівен Спілберг в Україні. Фото: Getty Images

"Лише коли я побачив старі фотографії та карти Яру, коли зіставив Яр минулий та Яр нинішній, у мене в голові нарешті все прояснилося. До речі, тема Голокосту тривожила і хвилювала мене завжди: саме історія Бабиного Яру свого часу наштовхнула мене на ідею зняти "Список Шиндлера", — поділився тоді режисер.

Слід зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Стівен Спілберг підтримав Україну. Однак він не робив гучних заяв на цю тему, а просто разом із дружиною вони пожертвували 1 мільйон доларів на підтримку українських біженців. Відомо, що через свій благодійний фонд Hearthland Foundation Стівен Спілберг та його дружина Кейт Кепшоу виділили гроші кільком організаціям в Україні, а також у сусідніх країнах.

Стівен Спілберг із дружиною. Фото: Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, як виглядає чоловік кандидата у президенти США Камали Гарріс. Вона вперше одружилася, коли їй було в 50 років.