Найвідоміший ром України: де зараз Петро Чорний та чим він займається під час війни (фото)

Читать на русском
Автор
875
Петро Чорний вже близько 30 років на українській сцені Новина оновлена 09 жовтня 2024, 18:35
Петро Чорний вже близько 30 років на українській сцені. Фото Колаж "Телеграф"

Артист уже близько 30 років на українській естраді

Петро Чорний – заслужений артист України, який уже близько 30 років на українській естраді. Мало хто знає, що він народився у Росії, проте у дитинстві його родина переїхала до Києва. Під час війни артист продовжує концертну діяльність і часто виступає для військових.

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз і як виглядає найвідоміший ром України Петро Чорний.

Петро Чорний — що про нього відомо

Петро Чорний народився 8 липня 1972 року в селі Ясна Поляна, що в Тульській області. Нині йому 52 роки. Його мати Галина була прийомною дочкою знаменитої артистки Лялі Чорної. Вона відома як виконавиця старовинних циганських романсів. А батько Микола був художнім керівником циганського ансамблю "Циганські наспіви". Тож Петро пішов стопами творчих батьків і зробив музичну кар’єру, але вже в Україні.

Петро Чорний

Відомо, що родина артиста в 1980-го році переїхала до Києва. Тож до школи Петро вже пішов тут — він навчався у спеціалізованій музичній школі-інтернаті імені Миколи Лисенка. А після закінчення цієї середньої школи заочно вступив до Київської консерваторії. Тим часом родина артиста переїхала до Черкас, де батьки Петра Чорного влаштувалися працювати до Черкаської філармонії.

Свого часу Петро Чорний також працював у філармонії у циганському ансамблі свого батька. Він багато гастролював із відомими російськими артистами. А вже 1996 року розпочав кар’єру, як сольний виконавець. 2005 року йому було присвоєно почесне звання "Заслужений артист України".

Петро Чорний

Петро Чорний — де він зараз і чим займається

Під час війни Петро Чорний продовжує виступати, дає багато благодійних концертів на підтримку України та часто виступає для військових. Він перейшов на українську мову і тепер використовує лише україномовний репертуар. А от відомі романси російською мовою перекладати українською не став.

Петро Чорний

У 2022 році вже після початку війни Петро Чорний разом із Олександром Пономарьовим, Тарасом Тополею, Дзідзьо, Юрієм Ткачем та Євгеном Кошовим записали спільну патріотичну пісню "Горить палає техніка ворожа". Ця композиція стала справжнім хітом та довгий час не сходила з ефірів радіостанцій. Також цю пісню артисти виконували на благодійних заходах, збираючи гроші на ЗСУ.

Як розповів Петро Чорний, після виходу цієї пісні йому обривали телефон родичі з Росії — одні захоплювалися, інші лаяли його. Тим часом сам артист зізнався, що мріє виконати ці рядки у Кремлі.

Раніше "Телеграф" розповідав, що відомо про Злата Огнєвіч і чим вона займається під час війни. Заслужена артистка Криму та екс-депутат партії Ляшко.