"Океан Ельзи" та відома блогер потрапили у скандал із ДТП у центрі Києва: що трапилося насправді

Читати російською
Автор
Новина оновлена 12 жовтня 2024, 13:43

Внаслідок ДТП постраждали чотири особи

Популярний гурт "Океан Ельзи", окрім скандалу з ТЦК, виявився втягнутим в історію з резонансною ДТП у центрі Києва, що сталася 10 жовтня. Винуватець аварії заявив, що є членом команди "Океану Ельзи" і що його "відмажуть". Насправді він виявився особистим водієм відомої блогерки та власниці бренду ONE BY ONE Лідії Сметани.

Стало відомо, як на цей інцидент відреагувала популярна група та власниця автомобіля. Ми зібрали факти, які відомі на цю мить.

На своїй сторінці в Instagram в stories гурт "Океан Ельзи" опублікував повідомлення, в якому засудив поведінку чоловіка, заявивши, що він не має до їхньої команди жодного відношення.

В офіційній заяві групи сказано, що водій із ними не пов’язаний, вони навіть не знайомі. А браслет "staff" отримують служби та підрядники, які працюють на заходах у Палаці спорту, а враховуючи, що зараз це концерти "Океану Ельзи", відповідно, на браслеті була вказана їхня назва групи.

Реакція "Океану Ельзи" на ДТП /Скриншот

Нагадаємо, що аварія сталася з вини водія Mercedes GLE Coupe, який виїхав із дороги й врізався в столик, що стояв на літній терасі ресторану. Четверо людей отримали травми. Водій намагався "залагодити" ситуацію, пропонуючи потерпілим гроші, а коли вони відмовилися, почав заявляти, що є членом команди "Океану Ельзи" та його "відмажуть".

Подробиці аварії у центрі Києва /Скриншот

Також він пояснив, що не впорався з керуванням, оскільки "зарубався" з іншим водієм на світлофорі та намагався його обігнати. Постраждалі зняли цю ситуацію на телефон та опублікували у соціальних мережах, а також звернулися до групи, щоб з’ясувати ситуацію.

Водій аварії назвав себе членом команди "Океану Ельзи" /Скриншот

Пізніше з’ясувалося, що автомобіль належить блогеру Лідії Сметані, власниці бренду ONE BY ONE, на сторінку якого в Instagram підписано майже 500 тисяч фоловерів. Раніше вони мали колаборацію з "Океаном Ельза". Жінка також під’їхала на місце ДТП, але, за словами очевидців, не попросила вибачення у постраждалих.

Власниця автомобіля приїхала на місце ДТП /Скриншот

Коли історія набула розголосу, на сторінці в Instagram Лідія Сметана опублікувала пост, в якому розповіла, що винуватцем ДТП став її особистий водій. За її словами, він не впорався з керуванням та влетів у терасу. Правоохоронці, які прибули на місце ДТП, провели необхідні тести, зокрема, на вміст алкоголю в його крові, які показали негативний результат.

Жінка також заявила, що зв’язалася зі всіма потерпілими в аварії. В однієї дівчини діагностовано струс мозку. Лідія перепросила за подію і зазначила, що триматиме в курсі своїх пвдписників про подальший розвиток ситуації.

Лідія Сметана відреагувала на ДТП за участю водія /Скриншот

Проте на Facebook сторінці юридичної компанії "Міллер", адвокати якої репрезентують інтереси постраждалих у центрі, поділилися новими фактами. За їхніми словами, винуватець ДТП, як і власницю автомобіля, не цікавив стан постраждалих, а лише нова машина.

Адвокат Лідії Сметани разом із поліцією почали оформлювати ДТП, не допускаючи потерпілих та вписуючи неіснуючих свідків події. Коли постраждалі хотіли сфотографувати документ, адвокат власниці бренду напав на них та повалив на землю, зокрема двох жінок. Від його дій також постраждав дідусь, який проходив повз. А поліція від потерпілих не приймала жодних заяв та не затримала винуватця інциденту.

У результаті правоохоронці так і не зареєстрували кримінального провадження. Але саме за його фактом, поліція має призначити судово-медичну експертизу для визначення ступеня важкості тілесних травм та автотехнічну експертизу автомобіля, що влетів у столик із людьми. Також у рамках цього виробництва мають бути вилучені записи з камер відеоспостереження на місці ДТП та за маршрутом руху автомобіля.

У компанії зазначили, що у цій ситуації відсутній інтерес з боку держави, тому адвокати почали займатися роботою по справі та вимагати як моральної компенсації потерпілим, так і повного об’єктивного розслідування інциденту.

"Телеграф" писав раніше, що гурт "Океан Ельзи" вперше за 8 років випустив новий альбом. Де його послухати та які пісні найбільше сподобалися українцям.