Назвав війну в Україні "проблемою": що раніше казав про вторгнення росіян Джаред Лето

Читать на русском
Автор
1575
Джаред Лето Новина оновлена 14 жовтня 2024, 14:41
Джаред Лето. Фото Колаж "Телеграфу", gettyimages.com

Артист несподівано змінив свою позицію щодо України

Популярний американський актор і музикант Джаред Лето днями заявив про бажання виступити у Росії. Цим він страшенно обурив українців, адже раніше він засвідчував підтримку нашій державі.

Лето зазначив, що планує відвідати Москву, Санкт-Петербург та Київ, коли "всі ці проблеми закінчаться". Під цим висловлюванням він мав на увазі повномасштабну війну, розпочату країною-агресоркою проти України. "Телеграф" розкаже, як змінювалась риторика музиканта про війну.

Що казав Джаред Лето про війну

На початку повномасштабного вторгнення Росії артист засвідчив беззаперечну підтримку Україні. Він зазначив, що підтримує український народ у цей важкий час і закликав берегти себе. Допис супроводжувався світлиною з синьо-жовтим прапором.

"Моїм друзям та сім'ї в Україні: моє серце розривається від того, що все загострилося до такого руйнівного ступеня. Будь ласка, будьте дуже обережні та будьте в безпеці, наскільки це можливо. Мої думки з вами та вашим близьким у цей хаотичний та руйнівний час", — казав Лето.

Скриншот з інстаграму Джареда Лето

Пізніше співак провів прямий ефір, в якому спілкувався з українцями. Під час трансляції люди розповідали про війну, розпочату Росією та висловлювали вдячність Лето за підтримку нашої держави.

Цікаво, що зараз ні допису з підтримкою українців, ні трансляції у профілі Джареда неможливо знайти. Вочевидь, він приховав їх або ж видалив.

І ось 11 жовтня разом із рок-гуртом Thirty Seconds to Mars Лето дав концерт у Сербії. Він запитав в аудиторії, скільки на концерт прийшло сербів, а скільки — росіян. Других було більше, зважаючи на гул. Відповідними роликами поділився відомий блогер та волонтер Ігор Лаченков.

Тоді музикант сказав, що відчув "багато російської енергії". Він зазначив, що приїде до росіян на батьківщину — в Москву, Санкт-Петербург і також відніс до них українську столицю — Київ. Лето запланував відвідати країну-окупантку, коли "ці всі проблеми закінчаться", маючи на увазі війну росіян проти українців. Також він подякував глядачам словом "спасибо".

Після цього українці почали масово обурюватися таким неоднозначним заявам співака. Люди не зрозуміли, чому артист змінив свою думку й почав підтримувати країну-агресорку.

На таку заяву артиста відреагували й в Міністерстві закордонних справ України. У відомстві зазначили, що таким чином Лето образив українців, які захищають батьківщину від російських окупантів.

Раніше "Телеграф" розповідав, куди зник популярний ексшоумен Олександр Скічко, який згодом пішов у політику. Від початку війни чоловік змінив сферу діяльності.