Філімонов згадав гол Шевченка, який зламав йому кар’єру (відео)

Читать на русском
Автор
3022
Олександр Філімонов
Олександр Філімонов. Фото Screenshot

Російський воротар вважає той гол звичайною помилкою.

Колишній воротар збірної РФ Олександр Філімонов згадав, як Андрій Шевченко забив йому гол у матчі відбору на чемпіонат Європи-2000. Те взяття воріт досі тисне на воротаря.

Про це він розповів в інтерв’ю на YouTube-каналі Sports Інтерв’ю.

Філімонов розповів, що просто хотів упіймати м’яч, а коли зрозумів, що він летить у ворота, вирішив викинути круглого з рук, але врятувати ворота не вдалося. З того часу він частіше вибивав м’ячі кулаками в подібних ситуаціях. Після того випадку кар’єра Олександра пішла на спад і він навіть пішов з московського "Спартака" до київського "Динамо", проте у столиці України росіянин закріпитися не зумів. Більше великих клубів у кар’єрі Філімонова не було. До речі, пропущений м’яч коштував Росії путівки на Євро-2000, а збірна України з другого місця вийшла в раунд плей-офф, де поступилася Словенії.

"Хотів зловити м’яч. Чому не відбити? Це ж звичайна справа — воротар на виході ловить м’яч. Як минула ніч після гри? Напевно, важко. Але всі накрутки почалися набагато пізніше", — зізнався Філімонов.

Цікаво, що збірні Росії та України після того випадку більше не перетиналися, а з 2014 року УЄФА розводить ці команди у всіх турнірах під своєю егідою. Після виходу обох збірних у стиковий раунд відбору на ЧС-2022 у Росії закликали припинити розводити збірні РФ та України, а також клуби цих країн у єврокубках.