Російська біатлоністка заявила про блат у збірній (відео)

Читать на русском
Автор
Крістіна Резцова дала відверте інтерв’ю
Крістіна Резцова дала відверте інтерв’ю. Фото Screenshot

Спортсменка дала відверте інтерв’ю.

Відома російська біатлоністка Крістіна Резцова розповіла про нечесну систему відбору до національної команди.

Про це біатлоністка заявила в інтерв’ю на YouTube-каналі Lapshin Live.

Резцова розповіла, що у відборі беруть участь 18 спортсменів, і лише переможець стартів отримує пряму путівку до основної команди. Ще 5 місць тренери розподіляють за своїми уподобаннями й навіть можуть взяти в команду спортсменку, яка фінішувала останньою у відборі. Крістіні не подобається ця ситуація, адже вона не хоче "стріляти очима", щоб потрапити до команди.

"Якби я була президентом Союзу Біатлоністів Росії, то все б поміняла. У нас відбори практично повністю за рішенням тренерів, і це як мінімум неправильно. У команді близько 18 осіб. Прописано, що у нас одна людина відбирається, а ще п’ять — тренерським рішенням. Уявляєте? Тільки той, хто виграв, заслужив своє місце. А решта п’ятеро можуть і 18-е місце займати. Що за маячня? Має бути спортивний принцип — сто відсотків. Ми у спорті, не в політиці. Ми не повинні займатися тим, щоб комусь сподобатися. Ми не повинні посміхатися, щоб нас за це брали. Якщо ми тренуємось, то маємо показувати результат", — вважає Резцова.

Додамо, що Резцова опинилася у складі збірної РФ на другий етап Кубка світу з біатлону сезону 2021/22 у Швеції.

Заявка збірної Росії: Світлана Миронова, Уляна Нігматуліна, Лариса Кукліна, Ірина Казакевич, Валерія Васнєцова та Крістіна Резцова.

Зазначимо, другий етап КМ з біатлону стартує 2 грудня жіночим спринтом.

Раніше "Телеграф" повідомляв про конфуз російських біатлоністів на першому етапі Кубка світу в Естерсунді.