У "Шахтарі" назвали головні відмінності між Луческу та Де Дзербі

Читать на русском
Автор
Роберто Де Дзербі та Мірча Луческу
Роберто Де Дзербі та Мірча Луческу

Італійець має явну перевагу.

Генеральний менеджер "Шахтаря" Сергій Палкін в інтерв’ю клубній прес-службі порівняв колишнього тренера "гірників" Мірчу Луческу та нинішнього керманича донеччан Роберто Де Дзербі.

"Зі схожого можна відзначити роботу з молоддю. З погляду футболу: і той і інший проповідують атакуючий футбол. З точки зору мотивації: як Луческу, так і Де Дзербі – дуже хороші мотиватори. А те, що їх відрізняє, якщо розглядати останній сезон : Де Дзербі намагається грати з будь-яким суперником першим номером, тобто він хоче свою філософію поставити на перше місце та її проповідувати, а Луческу в останній рік вже підлаштовується під суперника, залежно від сили, змінюючи до нього підхід

Вважаю, що в цьому головна різниця між ними. Сьогодні у футбольному прайді з’явилися два альфа-самці, але, як ви розумієте, залишитися повинен один. Я впевнений, що залишиться Роберто", — вважає Палкін.

Луческу тренував "Шахтар" більше десяти років, і з румунським фахівцем клуб добився найбільших досягнень, у тому числі виграв Кубок УЄФА-2008/09.

Як раніше повідомляв "Телеграф", "Шахтар" націлився на гравця, якого називають "Новим Неймаром".