Росіян звинуватили у шахрайстві на "Дакарі"

Читать на русском
Автор
4594
КАМАЗ Андрія Каргінова та машина Мауріка ван ден Хевела на "Дакарі"
КАМАЗ Андрія Каргінова та машина Мауріка ван ден Хевела на "Дакарі". Фото instagram.com/kamazmastersport, instagram.com/dakarspeed

Російські екіпажі лідирують у заліку вантажівок.

Нідерландський гонщик Маурік ван ден Хевел заявив, що команда "КАМАЗ-майстер" шахраює на ралі-марафоні "Дакар-2022".

Відповідний коментар гонщика доступний на omroepbrabant.

Ван ден Хевел вважає, що домінування "КАМАЗА" в Саудівській Аравії просто неможливе без спеціального приладу в їхніх кабінах. Маурік впевнений, що росіяни в машинах мають обладнання, яке дає їм більше інформації про контрольні точки. Додамо, що роудбуки, в яких вказана вся інформація про контрольні точки, дається учасникам заїзду за 15 хвилин до старту.

Загальний залік Дакар-2022 у класі Вантажівки після 8 етапу
Загальний залік "Дакар-2022" у класі "Вантажівки" після 8 етапу

"Росіяни шахраюють. У них у машині є обладнання, за допомогою якого вони отримують інформацію. Вони ще до етапу знають, де контрольні точки. Їх неможливо перемогти. Це просто нечесно. Всі говорять про це, всі знають", — заявив ван ден Хевел.

У команді Team de Rooy зазначили, що подібне шахрайство можливе, однак у бік росіян жодних звинувачень не робили.

"Я чув історію, що на цьому "Дакарі" команда встановила трекер на мотоцикл, тому що вантажівки проїжджали цим маршрутом на день пізніше. Безумовно, обман відбуватиметься і відбувався в минулому", — розповів менеджер команди Хенк ван Левен.

У "КАМАЗі" всі звинувачення спростовують і пояснюють повне домінування в заліку вантажівок швидкісними даними своїх машин.

"Заяви ван ден Хевела невірні. Абсолютно неможливо, щоб ми отримували більше інформації. Просто наші вантажівки швидші, повірте", — зазначив керівник прес-служби російської команди Ерік Хайруллін.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що російський екіпаж потрапив у лобову аварію на "Дакарі".