Українська гімнастка відмовилася навіть стояти поряд із росіянками на нагородженні

Читать на русском
Автор
2931
Даніела Батрона вийшла на нагородження сама
Даніела Батрона вийшла на нагородження сама. Фото ua.tribuna.com

Незабаром російські гімнасти не зможуть виступати на міжнародних стартах.

У Досі (Катар) на тлі повномасштабного вторгнення рф в Україну відбувся етап Кубка світу зі спортивної гімнастики, де виступили українські атлети.

Українці виграли 6 медалей: повний комплект нагород взяв Ілля Ковтун, "срібло" завоював Назар Чепурний, а 15-річна Даніела Батрона стала срібною та бронзовою призеркою. Українка, вигравши "бронзу" у вправах на брусах, не стала святкувати успіх із росіянками, які взяли решту медалей. У результаті представниці Росії святкували вдвох, а для українки провели ще одну церемонію (організатори з розумінням поставилися до цього).

Росіянки святкували вдвох у Досі
Росіянки святкували вдвох у Досі
Даніела Батрона відсвяткувала бронзову нагороду
Даніела Батрона відсвяткувала бронзову нагороду

Зазначимо, що з 7 березня вступає заборона на участь у міжнародних змаганнях зі спортивної гімнастики для росіян та білорусів. У Катарі рф і Білорусь виступали без національної атрибутики, але без інциденту не обійшлося. Росіянин Іван Куляк наліпив на свою форму літеру "Z", що зараз асоціюється із російським вторгненням в Україну.

Додамо, що Батрона вперше виступала на дорослому рівні. Раніше вона вигравала "срібло" та "бронзу" на юнацькому чемпіонаті Європи.

Раніше повідомлялося, що кривавого диктатора володимира путіна усунули з посади у світовому дзюдо.