Microsoft і Google звинуватили російських хакерів в масових кібератаках

Читать на русском
Автор
Хакерів цікавлять дані про безпеку та паролі.
Хакерів цікавлять дані про безпеку та паролі.. Фото bleepingcomputer.com

Компанії попереджають користувачів про спроби добути їхні конфіденційні дані.

Російські хакери погрожують іноземним компаніям. Так, в Microsoft заявили, що кількість атак з РФ на урядові установи США виросла до 53% за рік. Своєю чергою Google попередив клієнтів про масштабну фішингову кампанію проти користувачів поштового клієнта з боку Росії.

Про це повідомляє сайт Bleepingcomputer.

Корпорація Google розіслала попередження понад 14 тисячам користувачів, а тому що шахраї спробують викрасти їх конфіденційні дані. На діяльність групи APT28 (Fancy Bear, Strontium) припало 86% попереджень про можливу атаку. Цю групу пов’язують з ГРУ Росії. Її основні цілі — журналісти, активісти та чиновники, в тому числі зі сфери безпеки. Всі атаки Google заблокувала.

На агентства, що займаються зовнішньою політикою, національною безпекою або обороною США також були спрямовані і атаки, про які повідомили в Microsoft. Їх нарахували 20,5 тисяч (за даними з липня 2020 по червень 2021). Найвідоміша хакерська група з РФ, яка їх здійснює, це Nobelium. На другому місці — вже відомі нам Strontium, про діяльність яких попереджав Гугл. Третя група — Bromine.

У звіті Microsoft сказано, що хакерські групи підтримуються російською державою.

Раніше "Телеграф" писав, що в мережу могла потрапити база даних всіх українців з номерами телефонів, датою народження та адресою.