Що відбувається з батареєю, якщо телефон заряджається всю ніч: не всі це знають

Читать на русском
Автор
58273
Варто враховувати один нюанс при зарядці смартфона
Варто враховувати один нюанс при зарядці смартфона. Фото Adobe Stock

Мобільний буде довше тримати заряд, якщо дотримуватись одного правила

Термін служби акумулятора мобільного телефону залежить від багатьох моментів, і не тільки від того, чи користуєтесь смартфоном при екстремальних температурах. Багато хто звик залишати пристрій у мережі на час, поки спить. Виявляється, така проста звичка загрожує неприємними наслідками для батареї телефону.

Один елементарний лайфхак допоможе продовжити життя акумулятора. У чому його суть: не ставити телефон заряджатися на всю ніч. Намагайтеся стежити за зарядом і підключати гаджет до розетки в денний час.

Чи варто заряджати телефон усю ніч? Як правило, краще уникати цього, навіть якщо вам зручно прокидатися вранці з повною батареєю. Кожна повна зарядка вважається так званим циклом, і ваш телефон розрахований лише на певну кількість зарядів.

Якщо ви заряджаєте гаджет вночі, то гарантовано пропустите, коли телефон перевищить "чарівну" позначку 80%. Саме це найоптимальніший показник, який продовжить термін служби акумулятора.

Більшість сучасних смартфонів мають вбудовані датчики для відключення зарядки при досягненні 100%, але все одно є ймовірність, що батарея втрачає невелику кількість заряду в режимі очікування.

У результаті зарядному пристрою доведеться підтримувати телефон на 100%, оскільки смартфон природно втрачатиме заряд протягом ночі. Це означає, що ваш телефон постійно коливатиметься між повною зарядкою і трохи нижче максимальної позначки — від 99% до 100% і навпаки. Гаджет заряджатиметься довше, ніж потрібно. Крім того, нічна зарядка може нагрівати телефон, що також погано для акумулятора. Таким чином, телефон заряджати краще вдень, ніж залишати в мережі на ніч.

Хороша альтернатива: увімкнути режим "Не турбувати" або режим польоту. Більше того, ви можете повністю відключити свій телефон, якщо це можливо. Якщо ж вам потрібно залишити смартфон заряджатися вночі, то хоча б зніміть корпус, це запобіжить перегріву.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому шкідливо заряджати телефон до максимального відсотка. А також ми писали, коли найкраще ставити смартфон на зарядку. Є так зване золоте правило та найбільш оптимальний діапазон відсотків.